45

   Eparhia de Dalmația, a Bisericii Ortodoxe Sârbe, a trimis in ultimele ore, pe adresa redactiei noastre, un comunicat de presa. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va prezinta, in cele ce urmeaza, traducerea integrala a comunicatului:

   "Ceea ce nici cele mai pesimiste persoane nu se asteptau sa se intample, s-a produs. După înregistrarea asociației pro-ustase, intitulata "Comunitatea Ortodoxa Croata", publicul a fost informat, in ultimele ore, prin mijloace electronice, de "intronizarea" faimosului Alexander Ivanov (de origine bulgara), ca "pastor al ortodocsilor croati".

   Este cunoscut faptul că criminalul ustaș Ante Pavelici a creat, în anul 1942, "Biserica Ortodoxa Croată", în scopul distrugerii complete a Bisericii Ortodoxe Sârbe și al eradicarii sârbilor de pe teritoriul "Statului Independent al Croației".

   Această tentativa avea loc si din motiv ca metodele anterioare de convertire forțata a sârbilor, la romano-catolicism, și lagărele de exterminare în masă din Croația nu daduserea rezultatele scontate.

   Le sesizam, totodata, cu această ocazie, tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Sârbe din Dalmația, incidentul de mai sus, și le cerem să rămână fideli Bisericii Ortodoxe Sârbe careia ii apartin, limbii și culturii lor, precum și sa se fereasca de falsii pastori, "care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori" (Matei VII, 15).

   În mod similar, facem apel la instituțiile Republicii Croația, sa le ia apărarea, in cadrul îndatoririlor lor, credincioșilor noștri și proprietăților Bisericii noastre, parandu-i împotriva prozelitismului și a atacurilor organizației militante. Mentionam acest lucru, deoarece asociația susține în mod deschis, în programul său, ideile usașe, fasciste și de genocid, contrar Constituției Republicii Croația si valorilor pozitive ale democrației europene" – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Cu prilejul sărbătoririi celui de-al  doilea mileniu creştin, Sfântul Sinod al Bisericii Sârbe a hotărât să ii pomenească pe toţi noii mucenici din Serbia, din epoca turco-croaţiei până în secolul XX şi, în mod deosebit, victimele ustaşilor croaţi romano-catolici care au fost sprijiniţi de Germania nazistă şi de Vatican. În această perioadă (1941-1945), în jur de 700 000 de bărbaţi, femei şi copii au murit după ce au suferit orori "cum nu a mai cunoscut lumea, începând de la Nero încoace", deoarece refuzau să-şi părăsească credinţa părinţilor lor şi să îmbrăţişeze romano-catolicismul pe care-l mărturiseau ustaşii croaţi.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
59
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12203 sec - PID: 29632