14

   In urma cu o zi, mai multe persoane care aparțin organizației anti-crestine "Price tag”  au scris o serie de lozinci pe pereții Mănăstirii grec-ortodoxe Sfanta Cruce, situata in partea de vest a Ierusalimului, langa Knesset, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
   Inscripțiile in ebraica sunt unele defăimătoare la adresa Mantuitorului. In trecut, manifestari similare s-au mai inregistrat, pe zidurile aceleiasi manastiri, din partea aceleiasi organizatii.

   Starețul mănăstirii, Arhimandritul Claude, a informat imediat Patriarhia. La rândul lor, municipalitatea și poliția israeliană au indepartat insemnele in graffiti.

   In după-amiaza aceleiași zile, secretarul șef al Patriarhiei, Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, însoțit de Salameh Iacob și Cesar Marzieh, reprezentanți ai Departamentului pe probleme crestine al Ministerului Afacerilor Religioase din statul Israel, s-au deplasat la locul faptei.

   Patriarhia, protestand categoric, condamnă acest act provocator, considerandu-l ca fiind un atac la libertatea religioasă si, totodata, solicită ca vinovatii sa fie pedepsiti. In acelasi timp, aceasta aminteste ca isi va continua misiunea sa în Țara Sfântă, prin care promovează pacea, reconcilierea și coexistența pașnică intre membrii religiilor avraamice.

   Mai multe figuri religioase și guvernamentale din Israel, inclusiv ale Ministerului Cultelor, au condamnat cu fermitate actul, exprimandu-si simpatia fata de Patriarhie.

   Membrii Consulatului General al Statelor Unite în Ierusalim, Michael Ratney si Cheryl Igiri, responsabili cu afacerile creștine, au condamnat, în timpul unui interviu telefonic cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului, actul în cauză, și și-au exprimat, de asemenea, simpatia deplină fata de Patriarhie, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
188
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09077 sec - PID: 8027