15

   Patriarhia latina a Ierusalimului s-a decis sa sarbatoreasca Paștele din 2013 împreună cu ortodocsii, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   "În doi ani, toti catolicii de rit oriental si latin din diocesele Tarii Sfinte vor adopta calendarul iulian (ortodox)", după redactarea unui decret definitiv aprobat de Vatican.

   Între timp, diocezele Bisericilor Catolice din Țara Sfântă au opțiunea de a începe deja experimentul, o data cu anul 2013. Este si cazul Patriarhiei latine a Ierusalimului.

   In ce priveste Sarbatoarea de Pasti din 2015 și cele care ii vor urma acesteia, un decret – semnat de Adunarea Ordinara Catolica din Țara Sfântă – va fi prezentat Vaticanului, pentru aprobare.

   Trebuie precizat că toate Bisericile catolice din Țara Sfântă vor adopta definitiv calendarul iulian pentru celebrarea Paștelui, "avand drept consecinta ajustarea ulterioară a calendarului liturgic, pentru începutul Postului Mare și Sărbătoarea Rusaliilor. Această decizie va fi acceptata, respectata și executata de către toți catolicii de rit rasaritean si latin din țară și de străinii care locuiesc în diocezele noastre", se spune in directivă.

   În 2014, calendarul va fi oricum unul comun, asa incat catolicii și ortodocșii sărbătoresc in aceeasi zi Pastele, 20 aprilie, mai informeaza LONews.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1016 sec - PID: 13438