4

Conferinta: Indrumare duhovniceasca in Muntele Athos (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   "Îndrumare duhovnicească in Muntele Athos" va fi tema unei conferințe organizate de catre Prietenii Muntelui Athos, la Madingley Hall, Cambridge, in Marea Britanie, in perioada 8-10 martie 2013, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   "Indrumarea duhovniceasca este o problema reala in Muntele Athos, fiind principala  slujire pe care Părinții si-o ofera reciproc și întregii lumi", a comentat Secretarul Onorific al organizatiei, Dr. Graham Speake. "Atonitii au asigurat îndrumare spirituală pentru mai mult de 1000 de ani și continuă să atragă ucenici și pelerini, care sa le asculte cuvantul. Documentele prezentate in cadrul conferintei vor examina mai multe aspecte ale acestei tradiții venerabile", ne relateaza acesta.

   Mitropolitul Kallistos, președintele asociatiei, va deschide conferința cu o prezentare privind "Indrumarea duhovniceasca în secolul 18". Următoarele două lucrări, ale unor autori rusi, vor fi intitulate: "Tradiția atonită a parintilor duhovnicesti, de la Sf. Grigore Palama la Parintele Sofronie Saharov" si "Indrumarea Duhovniceasca în Muntele Athos și Rusia, Notiunea Teologica a Persoanei”.

   O calugarita din Anglia va sustine lucrarea: "Reînnoirea monahismului feminin în secolul 20, prin indrumarea călugărilor atoniți".

   O alta lucrare, a unui preot-călugăr de limba engleză, din Muntele Athos, va dezbate tema:  "Indrumarile duhovnicesti atonite în tradiția isihastă a lui Iosif Isihastul". Un alt parinte, Andreas Andreopoulos, va prezenta lucrarea intitulata: "Provocările îndrumarii duhovnicesti in Grecia modernă", mai informeaza LONews.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04256 sec - PID: 21466