11

Vernisajul expozitiei ‘Jocul de acasa’

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Joi, 15 noiembrie 2012, ora 1300, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu vă invită la vernisajul expoziţiei Jocul de acasă, organizată în colaborare cu Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Casa Hermes, Piaţa Mică, nr. 11, Sibiu, fiind organizat in parteneriat media cu Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Expoziţia, ce poate fi vizitată până la data de 20 ianuarie 2013, se doreşte a fi un feedback al proiectului Jocul de acasă, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri în anul 2005 şi desfăşurat în patru etape: Oltenia, Banat, Moldova şi Transilvania (zona Sibiului). Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îşi propune promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din diversele zone ale ţării, pornind de la premisa că jocul ne leagă afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi îl denumeşte cu termenul generic de ,,acasă”.

   În cadrul celei de-a patra etape, Transilvania, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu s-a constituit în calitate de partener. Beneficiarii proiectului au fost elevii Şcoalii Gimnaziale „Regina Maria” din Sibiu, precum şi elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona  teatrul de marionete Jocul de acasă Transilvania.

   ,,Cu cât ne apropiem de sărbătorile de iarnă, dorul de casă devine mai arzător, un motiv în plus pentru organizarea unei expoziţii, ca cea pe care noi o propunem. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate marionetele confecţionate de artistul plastic Ana Ponta. De asemena, publicul va avea posibilitatea să vizioneze, proiecţiile video ale spectacolelor de animaţie realizate în cele patru etape ale proiectului, intrând astfel în contact cu legendele, basmele, obiceiurile, credinţele populare, dasurile, muzica şi costumele tradiţionale” a declarat muzeograful Elena Găvan, coordonatorul proiectului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
97
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16116 sec - PID: 23368