3

Pe un loc retras, sub poale de pădure, este aşezată  Biserica. A fost construită în anii 1941-1942, de muncitorii din Brezoi, prin stăruinţa preotului Romulus Cismaşu. Biserica este în formă de cruce, zidită din cărămidă şi acoperită cu ţiglă. S-a pictat între anii 1956-1957, de către pictorul Petrescu Teodor, din comuna Tutana,  judeţul Argeş, împreună cu fratele său Dimitrie. Pictura este în frescă, iar tâmpla de lemn, lucrată de meşterul Dumitrescu din comuna Costeşti, jud. Vâlcea, are icoane aplicate, pictate în ulei de maestrul pictor Hermenean Stan, din oraşul Băile Govora, judeţul Vâlcea. Pantocratorul este executat în foiţă de aur aureolat de un curcubeu, iar icoanele Împărăteşti au o deosebită valoare artistică.

Sfânta Patriarhie, prin Preafericitul Părinte Patriarh Justinian, al cărui chip este pictat la intrarea în biserică, şi Sfânta Episcopie prin Preasfinţitul Episcop Iosif, au contribuit material la lucrări.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
194
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01427 sec - PID: 24956