11

Au mers cu Botezul la PF Parinte Daniel

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Preoţii slujitori ai Catedralei Patriarhale din Bucureşti au binevestit in data de 5 ianuarie 2013, Botezul Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, şi au sfinţit cu Aghiasmă Mare încăperile Reşedinţei Patriarhale, conform informatiilor transmise de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane.
   Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, în această zi, preoţii merg pe la casele credincioşilor, spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pentru a-i binecuvanta pe acestia si casele lor, prin stropire cu Aghiasmă Mare.
   La randul sau, Preafericirea Sa i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi a tinut un scurt cuvant despre importanţa marelui Praznic si despre "mersul cu Botezul":
   "În sărbătoarea aceasta mare şi sfântă a Botezului Domnului este cuprinsă întreaga vedere duhovnicească a vieţii creştine. Cel ce este botezat în numele Preasfintei Treimi trebuie să fie toată viaţa un mărturisitor al iubirii Preasfintei Treimi. Cel ce prin Botez a intrat în Biserică trebuie să facă din toată existenţa lui o existenţă bisericească".
    "Nu este vorba de un simplu obicei folcloric, ci este vorba de mărturisirea credinţei ortodoxe în Sfânta Treime care s-a arătat la Botezul Domnului în Iordan, aşa cum spune şi Troparul sărbătorii". "De aceea, prin această reîmprospătare a conştiinţei creştine noi reînnoim bucuria de a fi iubiţi de Hristos şi de a răspunde la iubirea Lui jertfelnică, cu iubirea noastră de fidelitate. În poporul român se spune că omul sfinţeşte locul, însă din punct de vedere bisericesc, omul sfinţeşte locul atunci când el poartă o legătură vie permanentă cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt. De aceea, casele care se sfinţesc se sfinţesc pentru a-i îndemna pe oameni să intensifice legătura lor cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt".
   „Legătura dintre Botezul Domnului şi Botezul creştin, al fiecăruia dintre noi, atunci când am devenit creştini, purtând numele lui Hristos, este foarte mult împrospătată prin această sărbătoare şi prin sfinţirea apei. Astfel, sfinţirea caselor creştinilor înseamnă şi o aducere aminte a faptului că sunt botezaţi şi că sunt chemaţi să sfinţească spaţiul şi timpul unde vieţuiesc. Sfinţirea casei credincioşilor are şi un aspect pastoral. Oamenii se întâlnesc cu preotul, venind la ei acasă, nu doar mergând ei la Biserică. Prin aceasta se arată o legătură de preţuire şi o mărturie a faptului că există, nu numai bucuria credincioşilor care vin la Biserică, ci şi bucuria credincioşilor care il primesc pe preot, pentru că, primind pe preot în casa lor, primesc binecuvântarea Domnului. Preotul nu dă har de la sine, ci transmite harul sfinţitor, mântuitor, luminător, înnoitor şi aducător de bucurie şi de pace în fiecare casă care primeşte pe preot cu Icoana Naşterii Domnului, înainte de Crăciun, şi cu Agheasma Mare, înainte de sărbătoarea Botezului Domnului. Sfinţirea caselor înseamnă şi alungarea duhurilor rele, schimbarea gândurilor rele în gânduri bune şi spor de ajutor de la Dumnezeu pentru toată fapta cea bună”, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
146
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14172 sec - PID: 14284