12

Cuvant la sarbatoarea Sf Ioan Botezatorul

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

    In data de 7 ianuarie 2013, la sarbatoarea Sfântului prooroc Ioan Botezătorul, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român a rostit un cuvant de învăţătură, în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul", al Reşedinţei Patriarhale, conform informatiilor transmise de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane. Mai jos, va oferim cateva fragmente din acest cuvant:

   "Sfântul Ioan Botezătorul confirmă că Mesia este Iisus Cel care se Botează în Iordan şi că El este Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Nu s-a mai spus doar că merge ca mielul la junghiere, ci că este Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Prin aceasta, Sfântul Ioan Proorocul a proorocit Jertfa Mântuitorului la Sfintele Paşti, când iudeii serbau Paştele mâncând carnea de miel ca pe o comemorare a eliberării lor din robia Egiptului.
   Aici, însă, Hristos, Mielul de Paşte, Care se Jertfeşte la sărbătoarea Paştilor iudeilor, este Cel care eliberează pe oameni, nu de robia Egiptului, ci de robia păcatului şi a morţii.  Mărturisirea dumnezeirii Mântuitorului Iisus Hristos este cea mai importantă lucrare a Sfântului Ioan Botezătorul, dand mărturie că Iisus nu este un simplu om, ci Fiul lui Dumnezeu, Care s-a făcut Om, pentru mântuirea oamenilor, şi că El este Mesia Cel aşteptat", a mai spus Preafericirea Sa.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
131
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11781 sec - PID: 32277