37

Prezente arhieresti in Dragasani

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
În Duminica după Botezul Domnului, in data de 13 ianuarie 2013, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica parohială „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

În cuvântul de învăţătură, rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Episcop Emilian a evidenţiat mesajul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, de chemare la pocăinţă pentru dobândirea Impărăţiei Cerurilor, şi a explicat asemănările şi deosebirile ce reies din îndemnul rostit de Sfântul Ioan Botezătorul şi de Domnul Hristos: „Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia cerurilor!”. De asemenea, Preasfinţia Sa a arătat ceea ce Mântuitorul Hristos ne-a lăsat ca mijloace în dobândirea Impărăţiei lui Dumnezeu: Sfânta Scriptură, Sfânta Biserică şi Sfintele Taine.

La final, Părintele Ierarh a apreciat slujirea bisericească a Preoţilor Enache Cerbu şi George Murguleţ, felicitându-i pentru toate împlinirile slujirii preoţeşti şi îndemnându-i, totodată, la o mai bogată conlucrare cu ceilalţi preoţi, dar şi cu credincioşii din oraşul Drăgăşani, pentru o viaţă creştină autentică în Duhul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. La rândul său, părintele Cerbu a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru vizita şi binecuvântarea arhierească dăruită credincioşilor drăgăşeneni.

La eveniment au mai participat: Părintele Iulian Mădălin Buşagă, Protopop de Drăgăşani, preoţii de la parohiile învecinate şi numeroşi credincioşi din municipiu.

După Sfânta Liturghie, la Cimitirul orăşenesc din Drăgăşani, Preasfinţitul Părinte, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba parastasului, la mormintele adormiţilor robilor lui Dumnezeu, Constantin şi Haritina Isărescu.

În după-amiaza aceleiasi zile, Preasfințitul Episcop Vicar Emilian a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea vâlceană Mamu, din comuna Lungeşti, Protopopiatul Drăgășani, judeţul Vâlcea.

La Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea, toto in ziua de 13 ianuarie, către seară, Preasfinţitul Episcop-Vicar Emilian Lovişteanul a săvârşit o slujbă de pomenire pentru sufletul robului lui Dumnezeu, Preotul Paul Octavian Stănciulescu, trecut la Domnul, vineri, 11 ianuarie 2013.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0103 sec - PID: 7187