10

Prima biserica ortodoxa romaneasca in Africa

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Ziua de sâmbătă, 12 ianuarie 2013, a însemnat un moment istoric pentru comunitatea românească din Africa de Sud, deoarece s-a pus piatra de temelie a primei biserici româneşti ortodoxe de pe continentul african. Ceremonia a fost oficiată în Midrand, o suburbie a metropolei Johannesburg, pe terenul parohiei, în prezenţa a peste 70 de români, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Damaskinos, Mitropolit al Johannesburgului şi Pretoriei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Petroniu al Sălajului, P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu şi alţi părinţi.

   Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat şi Excelenţa Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soţia. Au mai luat parte credincioşi greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaş de închinăciune în această ţară.

   Duminică, 13 ianuarie, la Paraclisul Mitropolitan “Sfânta Treime” din Houghton, Preasfinţitul Părinte Petroniu al Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu, Parohul comunităţii româneşti din Africa de Sud, în prezenţa a circa 30 de români, informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
48
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10755 sec - PID: 9373