31
MONITORIZAREA

Una dintre cele mai mari probleme ale celor ce intretin o pagina proprie web, de site sau blog, este monitorizarea bunului mers. Daca sunt intrebati despre statistici, masuratori, evolutii, nu auzi decat… tacere.

Dacă nu va veti urmari permanent activitatea dumneavoastră, cum veti putea sti dacă ati reusit ceva, daca ati reusit ceva deja? Cum veti putea sti ce trebuie facut, daca nu ati ajuns acolo unde va doreati?

Cel mai bine este sa urmăriti toate aceste statistici, care nu va costa nimic.

Folositi-va de servicii precum Google Analytics, pentru a va urmări evolutia vizitelor dvs. pe web, daca nu aveti propriile evidente pe serverul pe care l-ati inchiriat.

Aceste evidente va pun la dispozitie nu doar numarul vizitelor, ci și ce fac vizitatorii pe site-ul dvs, unde intra, de unde intra, cat stau pe site. Astfel, veti vedea ce tip de continut ii apropie si ce tip de continut ii indeparteaza. Veti sti ce sa schimbati si ce sa faceti, pentru a va creste vizitele.

Urmăriți instrumentele de succes mass-media, postarile altora, solutiile si analizele altora. Astfel, veti ajunge sa stiti ce tip de conținut rezoneaza cu vizitatorii dumneavoastra și, unde se poate, urmariti o strategie in abordarea dumneavoastra, pentru blog/site.

Dacă vindeti produse pe blog sau pe site, folositi-va de servicii care va ajuta sa faceti astfel de lucuri, de programele de e-commerce. Prin ele, puteti sa va faceti cunoscute produsele mai usor, sa identificati surse de cumpărare, sa primiti sesizari si sa aveti alte avnataje.

Nu trebuie sa ajungeti nici in situatia in care aceste statitistici sa va conduca afacerea, insa, ca in orice alta afacere, trebuie sa le luati in calcul. Există multe cauze in cazul unei evolutii negative, dar stiind asta se poate sa nu fie nevoie de foarte mari interventii, altele decat simple elemente de prezentare, de scriere etc. Acestora trebuie sa le raspundeti, dacă doriți ca blog-ul/site-ul dumneavoastra de afaceri sa reuseasca. Restul nu prea mai depinde de dumnevoastra!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01206 sec - PID: 5779