25

Patriarhul, la deschiderea saptamanii de rugaciune

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de
Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost prezent, in seara zilei de 18 ianuarie 2013, la deschiderea Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, la Catedrala Patriarhală din Bucuresti. Slujba oficiata a fost una a Vecerniei, la aceasta fiind prezenti mai multi reprezentanţi ai Bisericilor şi confesiunilor creştine.

Slujba a fost oficiata de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Conform informatiilor transmise de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Preafericitul Parinte Daniel a adresat participanților un cuvânt de bun-venit, din care va oferim cateva fragmente:

„Hristos Domnul, Care este pelerin spre Emaus, este întotdeauna împreună-călător cu cei care caută în lumea aceasta, ceea ce nu este în lumea aceasta: Împărăţia lui Dumnezeu – după cum spune Sf. Grigore de Nyssa”.

(…)„Este nevoie să-i ajutăm pe cei săraci, în care este prezent Hristos, pe cei bolnavi, în care este prezent, tainic, Hristos, astfel încât criteriul ultim al judecăţii universale este lumina iubirii milostive faţă de semenii noştri. Toate Bisericile sunt chemate ca, pe lângă frumuseţea spirituală a sfintelor slujbe şi a predicilor misionare, să predice şi să slujească, nu numai prin cuvânt, ci şi prin faptă”.

Meditaţia serii a fost susţinută de Arhiepiscopul Bisericii Armene din România, Datev Hagopian.

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01408 sec - PID: 18107