16

Patriarhul, la deschiderea saptamanii de rugaciune

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost prezent, in seara zilei de 18 ianuarie 2013, la deschiderea Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, la Catedrala Patriarhală din Bucuresti. Slujba oficiata a fost una a Vecerniei, la aceasta fiind prezenti mai multi reprezentanţi ai Bisericilor şi confesiunilor creştine.
   Slujba a fost oficiata de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

   Conform informatiilor transmise de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Preafericitul Parinte Daniel a adresat participanților un cuvânt de bun-venit, din care va oferim cateva fragmente:
   „Hristos Domnul, Care este pelerin spre Emaus, este întotdeauna împreună-călător cu cei care caută în lumea aceasta, ceea ce nu este în lumea aceasta: Împărăţia lui Dumnezeu – după cum spune Sf. Grigore de Nyssa”.

   (…)„Este nevoie să-i ajutăm pe cei săraci, în care este prezent Hristos, pe cei bolnavi, în care este prezent, tainic, Hristos, astfel încât criteriul ultim al judecăţii universale este lumina iubirii milostive faţă de semenii noştri. Toate Bisericile sunt chemate ca, pe lângă frumuseţea spirituală a sfintelor slujbe şi a predicilor misionare, să predice şi să slujească, nu numai prin cuvânt, ci şi prin faptă”.

   Meditaţia serii a fost susţinută de Arhiepiscopul Bisericii Armene din România, Datev Hagopian.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
99
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13103 sec - PID: 7640