29

Singurul loc european in care mortii nu au pace

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de
Episcopiile de Ras și Prizren si Kosovo si Metohija au condamnat ferm, in aceste zile, profanarea a 58 de pietre funerare, din cimitirul ortodox sârb din Kosovo Polje.

„Acest act de barbarie demonstrează, din păcate, ca astazi nu doar sârbii care au mai rămas în Kosovo sufera, ci pana si părinții lor decedați nu isi mai pot găsi pacea” se arata intr-un comunicat.

„De ani de zile, am asistat la un război diabolic împotriva morții, care are loc sub ochii comunității internaționale și ai instituțiilor provizorii din Kosovo. Un astfel de comportament reprezinta o reflectare a atmosferei politice și a unei (anti)culturi a unui nationalism feroce, a intoleranței față de membrii altor națiuni și religii, precum și a absenței statului de drept și legii. Autorii acestor infracțiuni nu vor fi, probabil, identificati, la fel cum s-a intamplat în cazul altor cateva sute de cimitire sârbesti profanate.

Cu toate acestea, această imagine tristă a cimitirelor profanate, din Kosovo Polje, din sudul orașelor Mitrovica, Staro-Gracko, a mormintelor ravasite din Metohia, sunt un memento dureros al situației reale în care sârbii trăiesc astăzi in Kosovo și Metohija. În același timp, aceste imagini sunt o mărturie vie, în ochii lumii civilizate, că Kosovo și Metohija au ramas astăzi singura parte a Europei în care morții nu se mai pot odihni în pace”.

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.0121 sec - PID: 18108