16

Singurul loc european in care mortii nu au pace

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Episcopiile de Ras și Prizren si Kosovo si Metohija au condamnat ferm, in aceste zile, profanarea a 58 de pietre funerare, din cimitirul ortodox sârb din Kosovo Polje.

   „Acest act de barbarie demonstrează, din păcate, ca astazi nu doar sârbii care au mai rămas în Kosovo sufera, ci pana si părinții lor decedați nu isi mai pot găsi pacea” se arata intr-un comunicat.

   „De ani de zile, am asistat la un război diabolic împotriva morții, care are loc sub ochii comunității internaționale și ai instituțiilor provizorii din Kosovo. Un astfel de comportament reprezinta o reflectare a atmosferei politice și a unei (anti)culturi a unui nationalism feroce, a intoleranței față de membrii altor națiuni și religii, precum și a absenței statului de drept și legii. Autorii acestor infracțiuni nu vor fi, probabil, identificati, la fel cum s-a intamplat în cazul altor cateva sute de cimitire sârbesti profanate.

   Cu toate acestea, această imagine tristă a cimitirelor profanate, din Kosovo Polje, din sudul orașelor Mitrovica, Staro-Gracko, a mormintelor ravasite din Metohia, sunt un memento dureros al situației reale în care sârbii trăiesc astăzi in Kosovo și Metohija. În același timp, aceste imagini sunt o mărturie vie, în ochii lumii civilizate, că Kosovo și Metohija au ramas astăzi singura parte a Europei în care morții nu se mai pot odihni în pace”.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
134
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09223 sec - PID: 24170