14

Anul Sfintilor Chiril si Metodiu in Salonic

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Anul 2013, pentru Salonic, este un an dedicat Sfintilor Chiril si Metodie, intocmai cu apostolii, luminatorii slavilor. Hotararea a fost ocazionata de implinirea a 1150 ani (din anul 913), de la începutul activitatii misionare a celor doi sfinti.

   In aceasta idee, orașul Salonic are în vedere organizarea unui simpozion internațional major, care va avea loc, probabil, în al doilea trimestru al anului. Totodata, in Salonic se va ridica si o statuie a celor doi sfinti, care ar urma sa fie gata pana in data de 11 mai, data lor de sarbatorire.

   În paralel cu simpozionul, municipalitatea ia in calcul organizarea unei expoziții de relicve din vremea celor doi sfinți, care va fi deschisa, probabil, până în anul 2014, și care va participa la un pelerinaj prin țările în care cele doi misionari din Tesalonic au răspândit Creștinismul, din Serbia și Bulgaria pana în adâncurile Rusiei.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
46
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08974 sec - PID: 11847