11

1000 de crestini izolati total risca sa moara

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Aproximativ 1.000 de creștini grec-ortodocși și romano-catolici sunt izolati într-un sat mic – în întregime din creștini – Iacubiev, situat in nordul Alep. Lipsiți de hrană, fara electricitate, lipsiti de asigurarea necesităților de bază, acestia se afla in mijlocul unor lupte intense intre fortele loialiste și grupurile de opoziție.

   Acestia se afla in imposibilitatea de a-si părăsi localitatea și traiesc "în condiții cumplite, riscand sa isi piarda vietile". Semnalul de alarma a fost lansat prin intermediul Rev. Francois Kuseifi, pastor al parohiei Sfantul Francisc din Hamra (Beirut), care se ocupă cu îngrijirea și asistența a aproximativ 500 de refugiați sirieni.
   Înainte de război, satul numara circa 3.000 de creștini, împărțiti în armeni, ortodocși și catolici, dar in prezent aproape toti au fugit. Călugărițele franciscane care impartasesc soarta civililor sunt încă în sat, a mai declarat clericul.

   "Situația este una foarte gravă. Credincioșii sunt izolati. Incercăm să ii ajutam prin toate mijloacele, să vină in Liban. În ultimele zile, am trimis mai multi emisari acolo, dar călătoria este foarte periculoasa”. „Contactul cu creștinii de acolo este slab. Au tras semnalul de alarmă, vizavi de supraviețuirea lor. Pot muri într-o tăcere generală".

   Creștinii sirieni plătesc prețul destabilizarii situatiei din tara și sufera la fel cu ceilalti sirieni dar, in plus, ca si celelalte minoritati, ei rămân unul dintre grupurile cele mai vulnerabile.
Dintr-un total de aproximativ 4 milioane de refugiați sirieni, creștinii reprezinta 1/8, 25.000 dintre acestia aflandu-se in Liban. In ultimele zile, conform Rev. Kuseifi, "valul de inghet a făcut sa devina si mai dificila viata oamenilor. Este un caz de urgență umanitară".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10873 sec - PID: 13516