65

Ramasite din Mira Lichiei scoase la lumina - Video

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   O biserica bizantina a fost scoasa la lumina zilei, pe coasta Asiei Mici, după 700 de ani, conform unui articol publicat in "New York Times".

   In Mira Lichiei – astazi Demre, Turcia – unde se afla cunoscuta Biserica Sfantul Nicolae, sapaturile au început în anul 2009. Arheologii au descoperit insa, recent, o biserică "îngropata sub 5,5 metri de noroi".

   Potrivit arheologilor, starea bisericii este exceptionala, acestia privind cu optimism spre momentul găsirii rămășițelor orașului antic Myra, probabil, la fel de intact ca si Pompeiul, conform declaratiei șefului de sapaturi, Nevzat Cevik, arheolog la Universitatea din Akdeniz.

   Mark Jackson, un specialist în arheologie bizantina la Universitatea Newcastle, si-a exprimat la randul sau punctul propriu de vedere: "acest nivel de conservare, sub straturi profunde de noroi, sugerează o arhivă de informații foarte bine conservata" .

   Până in ziua descoperirii recente a acestei biserici, singura biserica din epoca bizantina, din Mira Lichiei, a fost Biserica Sfantul Nicolae.

webkitallowfullscreen="" width="500">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14715 sec - PID: 6594