119

Ramasite din Mira Lichiei scoase la lumina - Video

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
O biserica bizantina a fost scoasa la lumina zilei, pe coasta Asiei Mici, după 700 de ani, conform unui articol publicat in "New York Times".

In Mira Lichiei – astazi Demre, Turcia – unde se afla cunoscuta Biserica Sfantul Nicolae, sapaturile au început în anul 2009. Arheologii au descoperit insa, recent, o biserică "îngropata sub 5,5 metri de noroi".

Potrivit arheologilor, starea bisericii este exceptionala, acestia privind cu optimism spre momentul găsirii rămășițelor orașului antic Myra, probabil, la fel de intact ca si Pompeiul, conform declaratiei șefului de sapaturi, Nevzat Cevik, arheolog la Universitatea din Akdeniz.

Mark Jackson, un specialist în arheologie bizantina la Universitatea Newcastle, si-a exprimat la randul sau punctul propriu de vedere: "acest nivel de conservare, sub straturi profunde de noroi, sugerează o arhivă de informații foarte bine conservata" .

Până in ziua descoperirii recente a acestei biserici, singura biserica din epoca bizantina, din Mira Lichiei, a fost Biserica Sfantul Nicolae.

[
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01569 sec - PID: 19569