4

Ramasite din Mira Lichiei scoase la lumina - Video (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   O biserica bizantina a fost scoasa la lumina zilei, pe coasta Asiei Mici, după 700 de ani, conform unui articol publicat in "New York Times".

   In Mira Lichiei – astazi Demre, Turcia – unde se afla cunoscuta Biserica Sfantul Nicolae, sapaturile au început în anul 2009. Arheologii au descoperit insa, recent, o biserică "îngropata sub 5,5 metri de noroi".

   Potrivit arheologilor, starea bisericii este exceptionala, acestia privind cu optimism spre momentul găsirii rămășițelor orașului antic Myra, probabil, la fel de intact ca si Pompeiul, conform declaratiei șefului de sapaturi, Nevzat Cevik, arheolog la Universitatea din Akdeniz.

   Mark Jackson, un specialist în arheologie bizantina la Universitatea Newcastle, si-a exprimat la randul sau punctul propriu de vedere: "acest nivel de conservare, sub straturi profunde de noroi, sugerează o arhivă de informații foarte bine conservata" .

   Până in ziua descoperirii recente a acestei biserici, singura biserica din epoca bizantina, din Mira Lichiei, a fost Biserica Sfantul Nicolae.

webkitallowfullscreen="" width="500">

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.18185 sec - PID: 6270