18

   Grecia este condamnata de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru jurământul pe Biblie. Curtea de la Strasbourg a condamnat Grecia pentru încălcarea dreptului la libertatea religioasă, deoarece, în perioada 2009-2010, martorii au fost obligati să jure pe Evanghelie în timpul procedurilor judiciare elene.

   In baza unei decizii anterioare, în cazul "Dimitras si altii", Curtea Drepturilor Omului a condamnat Grecia pentru încălcarea articolelor 9 (libertatea de religie) și 13 (dreptul la recurs efectiv) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, prin procedura de înregistrare a datelor cu caracter personal și obligația jurământului religios. Pe parcursul anilor 2009-2010, declarația de religie a fost obligatorie pentru martorii din instanțele elene.

   Problema abolirii jurământului religios obligatoriu în instanța de judecată a fost solicitata prin recursul formulat de Panaiot Dimitras, Andrea Gilbert (cetățean al Statelor Unite), Nicolas Milonas, Grigorie Vallianatos, Evanghelia Vlaimi, Antonia Papadopoulos, Dimitri Tsabrounis Nafsika Papanikolaotos, membri ai organizației non-guvernamentale 'Observatorul grec din Helsinki'.
   Reclamantii argumentează că obligația unui martor de a depune jurământ pe Evanghelie a fost o încălcare a dreptului la respectarea vieții private și de familie, a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, în temeiul articolelor relevante din convenția menționată anterior, conform careia discriminarea este interzisă.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
95
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.24923 sec - PID: 21979