28

Atac asupra Manastirii din Dakovica, dejucat

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
În ultimele ore, pe langa o serie intreaga de atacuri, indreptate împotriva cimitirelor ortodoxe din Kosovo [http://www.lonews.ro/toleranta/903-alte-5-cimitire-profanate-in-kosovo.html] , o organizație extremistă, numită "Armata Poporului Albanez", care strange la un loc un număr de membri ai organizației ultranaționaliste "Autodeterminare”, prin intermediul Facebook, a încercat să atace Mănăstirea Preasfintei Maici a lui Dumnezeu, din Dakovica, în care vietuiesc două călugărițe și două femei sarbe în vârstă.

Datorită prezenței unui număr mare de ofițeri de poliție din Kosovo și KFOR, atacul a fost împiedicat, iar Biserica – reconstruita, după ce a fost distrusă de către albanezi, în 2004 – nu a fost deteriorata.

Episcopia de Ras și Prizren condamnă cu fermitate noul val de violențe împotriva cimitirelor și altarelor Bisericii Ortodoxe Sârbe. Evenimentele din noaptea trecută, din păcate, arată că puține s-au schimbat în Kosovo, din 2004.

Episcopul Teodosie a cerut, în urma cu cateva ore, un grad mai ridicat de protecție asupra lacasurilor ortodoxe și a cimitirelor, și a cerut comunității internaționale să nu permită astfel de manifestari ale naționalistilor, care „nu doar ca provoacă numai suferință și rău sârbilor care au mai rămas în Kosovo și Metohija, dar reprezinta si o mare rusine pentru poporul albanez".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00875 sec - PID: 15746