13

Atac asupra Manastirii din Dakovica, dejucat

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   În ultimele ore, pe langa o serie intreaga de atacuri, indreptate împotriva cimitirelor ortodoxe din Kosovo, o organizație extremistă, numită "Armata Poporului Albanez", care strange la un loc un număr de membri ai organizației ultranaționaliste "Autodeterminare”, prin intermediul Facebook, a încercat să atace Mănăstirea Preasfintei Maici a lui Dumnezeu, din Dakovica, în care vietuiesc două călugărițe și două femei sarbe în vârstă.
   Datorită prezenței unui număr mare de ofițeri de poliție din Kosovo și KFOR, atacul a fost împiedicat, iar Biserica – reconstruita, după ce a fost distrusă de către albanezi, în 2004 – nu a fost deteriorata.

   Episcopia de Ras și Prizren condamnă cu fermitate noul val de violențe împotriva cimitirelor și altarelor Bisericii Ortodoxe Sârbe. Evenimentele din noaptea trecută, din păcate, arată că puține s-au schimbat în Kosovo, din 2004.
   Episcopul Teodosie a cerut, în urma cu cateva ore, un grad mai ridicat de protecție asupra lacasurilor ortodoxe și a cimitirelor, și a cerut comunității internaționale să nu permită astfel de manifestari ale naționalistilor, care „nu doar ca provoacă numai suferință și rău sârbilor care au mai rămas în Kosovo și Metohija, dar reprezinta si o mare rusine pentru poporul albanez".
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
92
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10536 sec - PID: 23097