22

   Președintele Bulgariei, Rossen Plevneliev, și ministrul educației, Serghei Ignatov, si-au luat angajamentul sa salveze Biserica bulgareasca din Roma.
   "Șeful statului Bulgariei s-a aratat extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi, oferita de Papa Ioan Paul al II-lea comunității bulgare din Roma. Președintele Bulgariei s-a angajat personal să sprijine și să ii ajute pe bulgari sa revina in biserică, după scandalurile din jurul Crăciunului”, a afirmat Mitropolitul Kiril de Varna.

   El a trasat directive, totodata, Ministerului Educației din Bulgaria, in rezolvarea problemei, intrucat școlarizarea a cel puțin douăzeci de copii bulgari, la școala Bisericii, a fost suspendata.
   Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare va notifica oficial Vaticanul, despre acest scandal.

   La scurt timp înainte de vacanța de Crăciun, vicarul roman George Balta a expulzat aproximativ două sute de mireni bulgari din Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi, a parohiei ortodoxe bulgare din Roma.

   Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi ("Sfinții Vincent și Anastasie din Trevi") este o biserica barocă din Roma, capitala Italiei, fiind situata în imediata apropiere a Fontanei di Trevi și a Palatului Quirinal. Incepând cu anul 2002, biserica a fost folosită de către Biserica Ortodoxă Bulgară. Până în 1820, Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi a fost cunoscuta sub numele de "Parohie Pontificala" (Parrocchia Pontificia). În 2002, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat biserica un dar pentru Biserica Ortodoxa Bulgara, și de atunci a devenit lacasul parohiei ortodoxe bulgaresti Sfinții Chiril și Metodiu din Roma.
   Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi este sediul episcopului ortodox bulgar in Italia, San Marino și Malta.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
157
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.17438 sec - PID: 24771