68

Bulgarii dati afara din biserica din Roma, chiar de un roman

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Președintele Bulgariei, Rossen Plevneliev, și ministrul educației, Serghei Ignatov, si-au luat angajamentul sa salveze Biserica bulgareasca din Roma.

"Șeful statului Bulgariei s-a aratat extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi, oferita de Papa Ioan Paul al II-lea comunității bulgare din Roma. Președintele Bulgariei s-a angajat personal să sprijine și să ii ajute pe bulgari sa revina in biserică, după scandalurile din jurul Crăciunului”, a afirmat Mitropolitul Kiril de Varna.

El a trasat directive, totodata, Ministerului Educației din Bulgaria, in rezolvarea problemei, intrucat școlarizarea a cel puțin douăzeci de copii bulgari, la școala Bisericii, a fost suspendata.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare va notifica oficial Vaticanul, despre acest scandal.

La scurt timp înainte de vacanța de Crăciun, vicarul roman George Balta a expulzat aproximativ două sute de mireni bulgari din Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi, a parohiei ortodoxe bulgare din Roma.

Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi ("Sfinții Vincent și Anastasie din Trevi") este o biserica barocă din Roma, capitala Italiei, fiind situata în imediata apropiere a Fontanei di Trevi și a Palatului Quirinal. Incepând cu anul 2002, biserica a fost folosită de către Biserica Ortodoxă Bulgară. Până în 1820, Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi a fost cunoscuta sub numele de "Parohie Pontificala" (Parrocchia Pontificia). În 2002, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat biserica un dar pentru Biserica Ortodoxa Bulgara, și de atunci a devenit lacasul parohiei ortodoxe bulgaresti Sfinții Chiril și Metodiu din Roma.

Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi este sediul episcopului ortodox bulgar in Italia, San Marino și Malta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01074 sec - PID: 13106