4

Scoala grec-ortodoxa londoneza Sf. Ciprian, actionata in justitie (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   O scoala grec-ortodoxa, aflata in apropierea Londrei, urmează să fie adusa în fața instanțelor britanice, pentru interdictia de a purta hijab-ul, formulata unei eleve musulmane.
   Un cuplu de musulmani a inițiat un proces împotriva Scolii Primare grec-ortodoxe Sfantul Ciprian, din apropierea Londrei, din cauza interdicției stabilite pentru fiica lor, de a nu mai purta vălul islamic în timpul cursurilor.

   Părinții școlăriței în vârstă de nouă ani susțin că prezența fiicei lor cu capul descoperit, în fața cadrelor didactice de sex masculin – de cand aceasta a intrat in pubertate – constituie un păcat.  De asemenea, interdicția actuală din școala reprezinta, pentru ei, o încălcare a libertăților religioase.

   Directoarea școlii a raspuns prin avertizarea ca cuplul a fost informat in legatura cu normele instituției înca din timpul înregistrări efectuate in urma cu doi ani, dupa ce fata parasise o școală privată.

   Directoarea, Kate Magliocco, mai susține că regulamentul este clar vizavi de vestimentatia elevelor, asa incat acestea trebuie sa poarte o rochita asupra careia s-a convenit cu parintii.

   Scoala primara Sfantul Ciprian din Croydon, in sudul Londrei, este in prezent singura școală cu program intreg, finanțata, care pune accent pe invatamantul elen, inclusiv pe limba și cultura greacă. Ea a fost fondată în anul 2000, cu sprijinul Arhiepiscopiei de Tiatira și Marea Britanie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
63
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02785 sec - PID: 21200