16

   O clădire dintr-un sat aflat la sud-vest de Cairo (Egipt), mai multe incaperi, o sală de recepție și o grădiniță au fost distruse, zilele trecute, de un grup islamist, in urma zvonului ca acestea ar sluji drept biserica.
   Potrivit jurnalului Watani, aproximativ 5.000 de extremiști islamiști, înarmați cu topoare, ciocane si bate au intrat in clădirea din satul Fanus, Districtul Tamia, si au distrus structura pana la fundatie.

   Clădirea a fost deținută de o societate afiliată Bisericii copte Mar-Girgis (Sfantul Gheorghe) și fusese ridicata pe un teren donat bisericii de către un sătean copt. Lucrarile incepusera in urma cu două luni, după ce toate permisiunile oficiale fusesera acordate. Primul etaj fusese finalizat, iar etajul al doilea era în construcție, atunci când a avut loc atacul.

   Potrivit sătenilor copti, violențele au fost precedate de apeluri ale moscheilor locale, prin care li se cerea musulmanilor sa ii apere pe fratii lor de „crestinii care incep constructia unei biserici”. Atacul a avut loc desi, dupa cate se spune, intr-o intalnire anterioară între primarul satului, musulmani și crestini, se convenise intr-un fel ca doar etajul al doilea al clădirii sa fie demolat.

   Serviciile de securitate au ajuns după ce clădirea destinata serviciilor sociale fusese deja demolata. Un raport a fost depus la poliția locala, dar până in prezent nimeni nu fusese arestat. Locuitorii din satul Fanus se tem de noi atacuri asupra caselor și întreprinderilor pe care acestia le detin.

   Un reprezentant al Organizației copte de Tineret Maspero a declarat că Biserica Coptă avertizase serviciile de securitate de posibilitatea orchestrarii violențelor sectare în districtul Tamia și in zonele învecinate, unde exista o populație mare islamista.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
148
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.18622 sec - PID: 7587