11

Sarbatoarea Unirii la Patriarhie

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   In data de 24 ianuarie 2013, la 154 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859) – act care a avut loc pe Dealul Mitropoliei (Patriarhiei), într-o clădire a Bisericii situată lângă Catedrala mitropolitană de atunci (în prezent Catedrala Patriarhală) – in Catedrala Patriarhală a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a făuritorilor Unirii.
   Incepand cu orele 11:00, a fost săvârşită o slujbă de Te Deum.

   Slujba a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a Preasfinţitului Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a Preşedintelui Academiei Române, domnul academician Ionel Haiduc, a membrilor Academiei Române, a membrilor Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

   După Slujba de Te Deum Patriarhul României împreună cu toţi cei prezenţi în Catedrala Patriarhală s-au deplasat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflată pe Dealul Patriarhiei, unde au fost depuse coroane de flori.

   Evenimentul a continuat în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei cu şedinţa Academiei Române, organizată împreună cu Patriarhia Română, dedicată Unirii Principatelor Române de la 1859.
   În deschiderea şedinţei, Patriarhul României a rostit un cuvânt intitulat "Unirea Principatelor Române – temelie pentru unitatea Statului român" în care a evocat, printre altele, importanţa acestei zile pentru Biserica Ortodoxă.

   Evenimentul din Aula Magna Teoctist Patriarhul s-a încheiat printr-un moment artistic. La final, Corul psaltic Tronos, al Patriarhiei Române, a susţinut un concert, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, conform informatiilor transmise de agentia de biroul de presa al Patriarhiei Romane.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09901 sec - PID: 13524