14

   Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea al Iugoslaviei, fiu al Printesei Maria a Romaniei, au fost mutate, din Illinois, in Serbia.
   Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea al Iugoslaviei, decedat in Los Angeles, în anul 1970, și înmormântat la Mănăstirea sârbă Sfantul Sava din Libertyville – Illinois, au fost transferate in Belgrad, in data de 22 ianuarie 2013. Pana la aceasta data, acesta era singurul monarh european inmormantat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (aflat în exil in Londra, din anul 1941, a decis să se stabilească în Statele Unite ale Americii, după al doilea război mondial).

   Sicriul a fost transportat de la aeroport la capela palatului regal, acolo unde o slujba a parastasului a fost oficiata de către Patriarhul Irineu al Serbiei. La eveniment au participat Episcopii Ioanichie de Budimlje-Nikšić, Atanasie de Hvostano și Andrei de Remezija. Slujba a avut loc in prezența membrilor familiei regale și a Primului Ministru sarb Ivica Dacic, a reprezentanților bisericilor heterodoxe și ai altor comunități religioase din Serbia.

   Dupa slujba, Patriarhul Irineu al Serbiei a menționat în discursul său că "ziua a fost de o importanță istorică pentru întreg poporul sârb".  Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea au fost transferate in Mausoleul Regal din Oplenac, acolo unde se afla rămășițele membrilor dinastiei Karageorgevici.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
150
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09348 sec - PID: 8260