33

Singurul monarh european inhumat in SUA, transferat in Serbia

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea al Iugoslaviei, fiu al Printesei Maria a Romaniei, au fost mutate, din Illinois, in Serbia.

Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea al Iugoslaviei, decedat in Los Angeles, în anul 1970, și înmormântat la Mănăstirea sârbă Sfantul Sava din Libertyville – Illinois, au fost transferate in Belgrad, in data de 22 ianuarie 2013. Pana la aceasta data, acesta era singurul monarh european inmormantat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (aflat în exil in Londra, din anul 1941, a decis să se stabilească în Statele Unite ale Americii, după al doilea război mondial).

Sicriul a fost transportat de la aeroport la capela palatului regal, acolo unde o slujba a parastasului a fost oficiata de către Patriarhul Irineu al Serbiei. La eveniment au participat Episcopii Ioanichie de Budimlje-Nikšić, Atanasie de Hvostano și Andrei de Remezija. Slujba a avut loc in prezența membrilor familiei regale și a Primului Ministru sarb Ivica Dacic, a reprezentanților bisericilor heterodoxe și ai altor comunități religioase din Serbia.

Dupa slujba, Patriarhul Irineu al Serbiei a menționat în discursul său că "ziua a fost de o importanță istorică pentru întreg poporul sârb". Ramasitele pamantesti ale Regelui Petru al II-lea au fost transferate in Mausoleul Regal din Oplenac, acolo unde se afla rămășițele membrilor dinastiei Karageorgevici.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01198 sec - PID: 32765