11

   In urma cu cateva ore au fost publicate ultimele rapoarte ale Observatorilor Drepturilor Omului. Conform acestora, rebelii din Siria au ars și au jefuit lacasurile si siturile religioase ale minorităților. In plus, rapoartele avertizeaza asupra faptului ca „cea mai lunga și cea mai ucigatoare revolta a „Primaverii Arabe” devine din ce în ce mai sectara”.
   Rebeliunea, care dureaza de 22 de luni, indreptata împotriva președintelui Bashar al-Assad, a început ca o mișcare de protest pașnica, dar s-a transformat într-un război civil, ridicand cea mai mare parte a rebelilor sunniți musulmani împotriva securitatii de stat și armatei dominate de secta minoritara alawita a lui Assad, o ramură a Islamului siit.

   Puterea regionala suunita a Arabiei Saudite și Iranul șiit au sprijinit, la randul lor, părți opuse din războiul civil al Siriei, riscand ca țara sa devina o linie de front între diviziunile sectare și putand atrage in conflict vecinii din Liban, Iordania, Irak și Turcia.

   Conflictul a dus la uciderea a mai mult de 60.000 de persoane și a împins la exod mai mult de 650.000 de persoane, conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite. Fortele din strainatate care sustineau opozitia incep si ele sa se teama ca sprijina o revoltă în care fanaticii religioși au crescut în importanță.
   În vestul provinciei Latakia, Observatorii Drepturilor Omului au notat ca „persoane înarmate, 'în numele opoziției', au distrus și jefuit bisericile creștine din două sate".Exista cazuri in care localnicii au patruns inarmati in biserici, tragand focuri de arma si jefuindu-le.

   "Întrucat atacurile asupra bisericilor au in intentie mai degraba jaful, decat o motivatie religioasa, luptătorii din opoziție au responsabilitatea de a proteja sit-urile religioase din zonele aflate sub controlul lor, de distrugerile intentionate si de furturi", mai arata Observatorii Drepturilor Omului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
63
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1633 sec - PID: 9833