21

   Autoritățile georgiene l-au eliberat, in urma cu cateva ore, pe activistul georgiano-armean Vahagn Chakalyan, care avea de executat o pedeapsă de 10 ani pentru posesie de arme și incitare la ura, dupa cum au raportat avocatii acestuia.
   Chakhalyan a fost arestat de către autoritățile georgiene, in ziua de 21 iulie 2008. El a primit o sentință de 10 ani de inchisoare, pentru "organizarea de evenimente de mare amploare, tulburări publice, huliganism și posesie ilegală de arme", bazata, conform armenilor, pe dovezi falsificate. Cazul Vahagn Chakhalyan este, in prezent, studiat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

   Chakhalyan, însoțit de prietenii și colegii stransi in inchisoare, s-a deplasat direct Biserica Ortodoxa a Tronului Etchmiadzin din Tbilisi, unde a fost întâmpinat de Întâistătătorul Eparhiei georgiene, Episcopul Vasgen Mirzakhanyan.
   Chakhalyan a mai fost întâmpinat, in biserica, de Armen Gevorgyan și Shekoyan Ruben, doi detinuti politici armeni, eliberati pe 13 ianuarie, conform unei decizii parlamentare de amnistiere.
   Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul Tuturor Armenilor, a discutat, la randul sau, cu Chakhalyan, prin telefon, binecuvântăndu-l pe activistul recent eliberat.
   La iesirea din biserica, Chakhalyan a părăsit Tbilisi și a fost condus spre casă, in Akhalkalak, Javakhk.

   Șeful partidului "Patria Puternica”, Shirak Torosyan, a declarat pentru Yerkir Media că organizatiile georgiano-armene, precum și Eparhia georgiană, au jucat un rol important în eliberarea lui Chakhalyan.
   "A fost în mod necorespunzător închis, pur și simplu pentru libera exprimare a ideilor și a aspirațiilor sale", a declarat directorul executiv al Comitetului Armean din America, Aram Hamparian.
   "Salutăm aceste prime semne ale unei atmosfere mai tolerante și pluraliste din Georgia, și speram ca noua abordare pozitivă față de diversitatea națiunii etnice și civile, sa deschida ușa unor soluții de cooperare necesare si durabile intre populatia armeana și toți cetățenii Georgiei", a adăugat Hamparian.
   În timpul unei vizite efectuate săptămâna trecută in Armenia, Primul Ministru al Georgiei, Bidzina Ivanishvili, declara: "mingea este acum în terenul meu", intr-o campanie promisa de îmbunătățire a condițiilor populației armene din Javakhki.

   Intr-un interviu acordat mediei locale RFE/RL, Ivanishvili a promis să facă tot posibilul pentru îmbunătățirea situației în regiunea Javakhki a Georgiei, populata de armeni. "Opoziția georgiană nu a primit niciodata atat de multe voturi etnice, inainte, cat am primit acum de la armeni (n.red. – oct. 2012)", a spus Ivanishvili. "Vreau să le mulțumesc din nou si le-am facut promisiuni. Nu voi enumera acele promisiuni acum. Dar le garantez că mingea este de acum în terenul meu".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
123
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.62051 sec - PID: 662