16

   Liderul Bisericii Ortodoxe a Georgiei, Patriarhul Catolicos Ilia al II-lea, a vizitat Moscova pentru a primi personal premiul acordat de Biserica Ortodoxa Rusa, prin Fundația Internațională pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe Creștine. Pe ordinea de zi s-au aflat atat întâlnirea sa cu presedintele rus, Vladimir Putin, cat si cea cu liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhul Kiril.
   In data de 23 ianuarie, Ilia al II-lea s-a întâlnit cu Putin si i-a transmis un „calduros salut”, din partea Primului-Ministru georgian, Bidzina Ivanishvili.

   "Ivanishvili face tot posibilul in imbunatatirea relațiilor cu intreaga lume", a adăugat Patriarhul. "Consider că problemele care au existat între noi vor fi eliminate, și vom fi din nou frați".
   In raspuns, Putin s-a aratat bucuros să-l intalneasca pe Patriarh la Moscova și i-a mulțumit lui Ilia al II-lea, pentru eforturile sale de "a face totul" in menținerea contactelor umanitare, spirituale și culturale dintre Rusia și Georgia.

   Patriarhul Georgiei a remarcat faptul că "relațiile recente dintre aceste țări nu sunt unele normale": „Ar trebui să depunem toate eforturile în scopul reducerii impasului in care se afla aceste relatii. As vrea sa pot spune ca Rusia isi doreste acelasi lucru", a mai spus el.

   Ulterior, în timp ce vizita atelierul sculptorului georgian Zurab Țereteli din Moscova, tot in ziua de 23 ianuarie, Ilia al II-a a continuat subiectul: "Scopul vizitei mele este acela de a începe corectarea 'greșelilor' pe care le-am facut. Cred că vom avea nevoie de înțelepciune și curaj pentru a le corecta", a declarat el, adăugând că impreuna cu Putin au convenit in timpul intalnirii că "nu existe nicio alta modalitate de a continua relația bilaterală".
   "Ceea ce s-a întâmplat în 2008 nu a fost nici vina Rusiei, nici a Georgiei. A fost vina fiecarei persoane", a subliniat Ilia al II-a.
   Fundația Internațională pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe Creștine acordă anual un premiu unei personalitati care a depus eforturi in consolidarea unitatii popoarelor ortodoxe creștine. În acest an, la ceremonie au luat parte ambasadori ai altor țări, precum și oficiali guvernamentali din Rusia.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
26
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13302 sec - PID: 14782