11

   Guvernul din Cipru a cerut liderului Bisericii locale sa intervina in obtinerea unui împrumut de 5 miliarde € din Rusia. Arhiepiscopul Hrisostomos nu a refuzat sa intervina, în numele său, pe langa Biserica Ortodoxă Rusă, vizavi de cererea formulata de Cipru, pentru acordarea de asistență financiară din partea Moscovei.

   Primatul Bisericii Ortodoxe a Ciprului a declarat, in urma cau cateva ore, că guvernul i-a cerut să medieze pe langa Biserica Ortodoxă Rusă, în scopul interventiei in efortul de obtinere a unui imprumut, astfel incat „Guvernul Rus sa aiba o abordare pozitivă față de cererea cipriota”. Arhiepiscopul Chrysostomos a declarat că a si discutat cu Patriarhul rus și i-a cerut acestuia să il viziteze pe Președintele Federației Ruse, pentru a-i transmite cererea sa.
   Primatul cipriot și-a exprimat optimismul, sperand intr-un rezultat pozitiv al acestei încercari.

   "Biserica este întotdeauna la dispoziția Guvernului", a spus Arhiepiscopul, exprimându-și optimismul cu privire la viitorul economic al Ciprului. În fata cererii cipriote, Rusia a părut initial ca ezită să ajute, având în vedere capacitatea de rambursare a Nicosiei, în circumstanțele actuale. Marți, presa raporta ca vicepremierul rus Igor Șuvalov a declarat ca Moscova nu își poate permite să salveze țările europene care suferă de criza datoriilor, fără să aiba in vedere, în primul rând, nevoile sale interne.

   În decembrie, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va lua în considerare acordarea de asistență financiară în Cipru, ca parte a pachetului de salvare internațional. Ciprul a solicitat, pe 25 iunie, asistență financiară. Autoritățile cipriote și Rusia au convenit in noiembrie anul trecut asupra unui program de ajustare fiscală. Fondul destinat salvarii cipriote este estimat să ajungă la 17.5 miliarde euro.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1123 sec - PID: 12113