31

Patriarhul Georgiei: vizita in Rusia a fost una ‘istorica’

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Patriarhul-Catolicos al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a formulat cuvinte de lauda la adresa celor cinci zile de vizita in Rusia. La sosirea sa in tara, in seara zilei de sambata, 26 ianuarie 2013, acesta a marturisit ca vizita a fost "una istorica".

"Cu ajutorul lui Dumnezeu, vizita mea a fost una de succes, și cred că a fost o vizită istorică, iar rezultatele bune vor urma acesteia", a declarat el jurnaliștilor.

In varsta de 80 de ani, Patriarhul-Catolicos, figura care prezinta – conform sondajelor recente – cea mai mare incredere in fata locuitorilor acestei tari, adesea menționat ca lider spiritual al națiunii, a ajuns in Moscova duminica, 20 ianuarie.

Deși scopul oficial al vizitei a fost acela de a primi un prestigios premiu [http://www.lonews.ro/personal/911-promovarea-crestinismului-si-unitatea-ortodoxiei-2012.html] in ziua de luni, din partea unei fundatii afliate Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru contribuția sa la promovarea unității popoarelor ortodoxe creștine, acesta s-a intalnit, in plus, si cu președintele rus, Vladimir Putin, in ziua de miercuri, [http://www.lonews.ro/toleranta/938-georgia-si-rusia-tenmsiuni-reduse-intalnire-patriarhi-moscova.html] transmitandu-i acestuia "calde salutari” din partea primului-ministru georgian, [http://www.lonews.ro/toleranta/938-georgia-si-rusia-tenmsiuni-reduse-intalnire-patriarhi-moscova.html] Bidzina Ivanishvili.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01303 sec - PID: 31105