12

   Papa Benedict al XVI-lea i-a primit, in ultimele zile, pe liderii mai multor Biserici Ortodoxe Orientale, cu ocazia incheierii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Scopul intalnirii a constat intr-o serie de discutii purtate pe tema "progresulului facut pe drumul catre deplina comuniune".

   În cadrul întâlnirii, Papa a amintit despre "comuniunea și comunicarea dintre toate Bisericile Creștine, din primele cinci secole", drept model pentru Comisia Comună Internațională, care si-a început, cu 10 ani in urma, misiunea atingerii unitatii crestine.

   Papa Benedict al XVI-lea a mai recunoscut, de asemenea, situatia dificila a multora dintre creștinii ortodocși din locurile lor natale. In cadrul discursului tinut, Papa Benedict al XVI-lea a declarat: "Mulți dintre dumneavoastra provin din zonele în care creștinii, ca indivizi și comunități, se confruntă cu încercări dureroase și cu dificultăți, si care reprezinta o sursă de îngrijorare profundă pentru noi toți. Prin voi, as dori sa ii asigur pe toti credincioșii din Orientul Mijlociu de apropierea mea spirituala".

   Papa a mai facut un apel la pace in regiunile afectate și le-a transmis tuturor creștinilor ca „trebuie să conlucreze și sa se ajute reciproc, in obtinerea pacii”.

   La începutul remarcilor sale, Papa a adus un omagiu liderilor unora dintre Bisericile Ortodoxe Orientale, care au murit în ultimul an, printre care si Shenouda al III-lea, fost Papă al Alexandriei.
   În timpul întâlnirii, Papa Benedict al XVI-lea a primit in dar o icoană ortodoxă a Sfintei Maici a lui Dumnezeu.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1497 sec - PID: 23154