22

Discutia Papei cu liderii Bisericilor Ortodoxe din Orient

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Papa Benedict al XVI-lea i-a primit, in ultimele zile, pe liderii mai multor Biserici Ortodoxe Orientale, cu ocazia incheierii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Scopul intalnirii a constat intr-o serie de discutii purtate pe tema "progresulului facut pe drumul catre deplina comuniune".

În cadrul întâlnirii, Papa a amintit despre "comuniunea și comunicarea dintre toate Bisericile Creștine, din primele cinci secole", drept model pentru Comisia Comună Internațională, care si-a început, cu 10 ani in urma, misiunea atingerii unitatii crestine.

Papa Benedict al XVI-lea a mai recunoscut, de asemenea, situatia dificila a multora dintre creștinii ortodocși din locurile lor natale. In cadrul discursului tinut, Papa Benedict al XVI-lea a declarat: "Mulți dintre dumneavoastra provin din zonele în care creștinii, ca indivizi și comunități, se confruntă cu încercări dureroase și cu dificultăți, si care reprezinta o sursă de îngrijorare profundă pentru noi toți. Prin voi, as dori sa ii asigur pe toti credincioșii din Orientul Mijlociu de apropierea mea spirituala".

Papa a mai facut un apel la pace in regiunile afectate și le-a transmis tuturor creștinilor ca „trebuie să conlucreze și sa se ajute reciproc, in obtinerea pacii”.

La începutul remarcilor sale, Papa a adus un omagiu liderilor unora dintre Bisericile Ortodoxe Orientale, care au murit în ultimul an, printre care si Shenouda al III-lea, fost Papă al Alexandriei.

În timpul întâlnirii, Papa Benedict al XVI-lea a primit in dar o icoană ortodoxă a Sfintei Maici a lui Dumnezeu.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01239 sec - PID: 15967