45

Casatoria religioasa, fara sa mai fie obligatorie casatoria civila

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In Franța, un amendament depus recent în cadrul Adunarii Naționale autorizeaza căsătoria religioasă, fără sa fie nevoie de căsătoria civilă.

Thierry Benoit (foto/membru al partidului de opoziție UDI) a depus un amendament in Adunarea Națională, în contextul revizuirii proiectului de lege privind căsătoria cuplurilor de același sex, care are drept scop permiterea căsătoriei religioase, fără ca, anterior, sa fie obligatorie casatoria civilă.

Acest amendament vizează eliminarea pedepsei prevăzute la articolul 433-21 din Codul Penal, la care era expus orice reprezentant religios care efectua o ceremonie religioasa a cununiei, fără ca ea sa fie justificată anterior de căsătoria in fata ofiterilor de stare civila.

Această pedeapsă contravine articolului 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Pedeapsa ii obliga pe cetățenii care doreau să se căsătorească doar religios sa mearga in strainatate, acolo unde le erau respectate propriile convingeri.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.03328 sec - PID: 19419