2

Casatoria religioasa, fara sa mai fie obligatorie casatoria civila (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In Franța, un amendament depus recent în cadrul Adunarii Naționale autorizeaza căsătoria religioasă, fără sa fie nevoie de căsătoria civilă.

   Thierry Benoit (foto/membru al partidului de opoziție UDI) a depus un amendament in Adunarea Națională, în contextul revizuirii proiectului de lege privind căsătoria cuplurilor de același sex, care are drept scop permiterea căsătoriei religioase, fără ca, anterior, sa fie obligatorie casatoria civilă.

   Acest amendament vizează eliminarea pedepsei prevăzute la articolul 433-21 din Codul Penal, la care era expus orice reprezentant religios care efectua o ceremonie religioasa a cununiei, fără ca ea sa fie justificată anterior de căsătoria in fata ofiterilor de stare civila.
   Această pedeapsă contravine articolului 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Pedeapsa ii obliga pe cetățenii care doreau să se căsătorească doar religios sa mearga in strainatate, acolo unde le erau respectate propriile convingeri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01268 sec - PID: 5924