23

   In Franța, un amendament depus recent în cadrul Adunarii Naționale autorizeaza căsătoria religioasă, fără sa fie nevoie de căsătoria civilă.

   Thierry Benoit (foto/membru al partidului de opoziție UDI) a depus un amendament in Adunarea Națională, în contextul revizuirii proiectului de lege privind căsătoria cuplurilor de același sex, care are drept scop permiterea căsătoriei religioase, fără ca, anterior, sa fie obligatorie casatoria civilă.

   Acest amendament vizează eliminarea pedepsei prevăzute la articolul 433-21 din Codul Penal, la care era expus orice reprezentant religios care efectua o ceremonie religioasa a cununiei, fără ca ea sa fie justificată anterior de căsătoria in fata ofiterilor de stare civila.
   Această pedeapsă contravine articolului 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Pedeapsa ii obliga pe cetățenii care doreau să se căsătorească doar religios sa mearga in strainatate, acolo unde le erau respectate propriile convingeri.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
130
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09562 sec - PID: 23861