14

   In data de 25 ianuarie 2013, Mitropolitul Tihon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America (OCA), a condus delegația ortodoxă in "Marșul pentru Viață", protestand impotriva avortului, in Washington.

   Mai multi ierarhi, clerici, seminariști și credincioși ortodocși de toate vârstele s-au alăturat celor cateva zeci de mii (650.000, conform unor estimări) de activisti "pro-life" din intreaga tara, pentru marsul anual pentru viata, în capitala Statelor Unite.

   Mitropolitul Tihon i-a condus pe credincioșii ortodocși in acest mars, pe parcursul dintre Parcul Ellipse si Curtea Supremă de Justiție, marturisind despre sfințenia vieții, la 40 de ani si 3 zile de cand Curtea a legalizat avortul în Statele Unite ale Americii.
   Alături de Mitropolitul Tihon au participat si alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Americii. Mitropolitul Tihon si participantii credinciosi au rostit rugaciuni pentru victimele avorturilor.

width="560">

   Inainte de eveniment, protestatarii s-au adunat la Catedrala Ortodoxă Sfantul Nicolae din Washington, unde au oficiat Vecernia Mare. Marșul a avut loc chiar înaintea festivităților care au marcat întronizarea Mitropolitului Tihon, ca Primat al Bisericii Ortodoxe din America (OCA), care au avut in zilele de 26 și 27 ianuarie 2013.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
154
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11555 sec - PID: 7132