31
IPS Antonie a fost întronizat, in ziua de 26 ianuarie 2013, ca Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA, in cadrul unei ceremonii tradiționale impresionante in Catedrala Ortodoxa Ucraineana Sf. Andrei cel întâi Chemat, din Silver Spring, Maryland, SUA. La slujba de întronizare, au participat mai mult de 500 de credincioși și aproximativ 70 de clerici ai Mitropoliei.

Manifestarile legate de intronizare au început la orele 18:30, in ziua de vineri, cu Privegherea de toată noaptea, savarsita de Pr. Anthony Perkins și de corul Sfântul Arhanghel al Bisericii ucrainene ortodoxe din Woonsocket, RI.

Au fost prezenti aproximativ 200 de oameni, dupa ce caderi masive de zapada fusesera inregistrate cu cateva ore inainte.

Sâmbătă dimineața, a avut loc o procesiune a ierarhilor, intre resedinta eparhiala si catedrala. La eveniment, a participat si IPS Arhiepiscop Natanael al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopiei din America.

Mitropolitul nou-intronizat si-a exprimat voința si speranta că va reusi sa continue activitatea remarcabilă a predecesorilor săi, în special a Mitropolitului Constantin, precum și conservarea și transmiterea tradițiilor ortodoxe ucrainene și a patrimoniului cultural.

Duminica, IPS Mitropolit Antonie, asistat de Preasfințitul Episcop Daniel și de clericii mitropoliei, a prezidat Sfânta Liturghie, pentru prima dată în calitate de Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Statele Unite ale Americii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0101 sec - PID: 32759