14

   IPS Antonie a fost întronizat, in ziua de 26 ianuarie 2013, ca Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA, in cadrul unei ceremonii tradiționale impresionante in Catedrala Ortodoxa Ucraineana Sf. Andrei cel întâi Chemat, din Silver Spring, Maryland, SUA. La slujba de întronizare, au participat mai mult de 500 de credincioși și aproximativ 70 de clerici ai Mitropoliei.

   Manifestarile legate de intronizare au început la orele 18:30, in ziua de vineri, cu Privegherea de toată noaptea, savarsita de Pr. Anthony Perkins și de corul Sfântul Arhanghel al Bisericii ucrainene ortodoxe din Woonsocket, RI.
   Au fost prezenti aproximativ 200 de oameni, dupa ce caderi masive de zapada fusesera inregistrate cu cateva ore inainte.

   Sâmbătă dimineața, a avut loc o procesiune a ierarhilor, intre resedinta eparhiala si catedrala. La eveniment, a participat si IPS Arhiepiscop Natanael al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopiei din America.

   Mitropolitul nou-intronizat si-a exprimat voința si speranta că va reusi sa continue activitatea remarcabilă a predecesorilor săi, în special a Mitropolitului Constantin, precum și conservarea și transmiterea tradițiilor ortodoxe ucrainene și a patrimoniului cultural.

   Duminica, IPS Mitropolit Antonie, asistat de Preasfințitul Episcop Daniel și de clericii mitropoliei, a prezidat Sfânta Liturghie, pentru prima dată în calitate de Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Statele Unite ale Americii.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11249 sec - PID: 21897