13

Arme de foc VS. jocuri si filme violente

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Wayne LaPierre, presedintele "The National Rifle Association of America" (NRA), o organizație non-profit americană, fondată în anul 1871, care promovează dreptul cetățenilor de a purta arme, a declarat in ultimele ore ca, „în loc de interzicerea armelor de asalt și a magazinelor care vand arme, ar trebui să se faca ceva în legătură cu filmele și jocurile video violente”.
   Ideea pleaca, in mod tehnic corect, de la faptul ca, la baza violentei de tip armat nu sta arma, ci violenta.

   Un analist independent crestin ortodox, David J. Dunn, care scrie in mod frecvent pe marginea unor subiecte legate de teologie publică și politică, se opune insa acestei idei, incercand sa demonstreze ca solutia nu este nicidecum una viabila, intrucat ea poate dura peste 40 de ani.

   Discutiile pe marginea acestui subiect survin in urma ultimelor atacuri inarmate, care au avut loc in scolile din SUA si care au lasat in urma lor mai multe victime.

   Analistul ortodox sustine ca, daca se aplica metoda lui Wayne, va fi nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a schimba societatea. „Am putea distruge fiecare jucarie violenta, fotografie, film, joc video,(…) dar copiii ar continua sa fie impuscati în salile de clasa. Metoda LaPierre ar dura o generație”.

   LaPierre mai spune că amplasarea unor ofițeri de poliție în fiecare școală ar salva viața copiilor, dar analistul ortodox considera ca acest lucru nu este nici el suficient: „Pentru ca un ofițer de poliție sa previna un atac armat, el ar trebui să fie prezent exact in momentul in care persoana inarmata trage cu arma”. In concluzie, Davin J. Dunn considera ca suntem obligati sa militam in principal pentru interzicerea armelor.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
156
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09552 sec - PID: 7141