14

   Episcopia Sloboziei si Calarasilor a dat publicitatii, in ultimele ore, continutul unui proiect aniversar, intitulat: "1993-2013: SLUJIRE ŞI DĂRUIRE – DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREŞTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR"
   Va prezentam mai jos cateva date legate de acest proiect:

   "Argument
    Omul, chip al lui Dumnezeu, a fost și este copleșit de daruri. Între acestea, timpul este unul din cele mai de preț. Vremea pe care o primim spre viețuire intră în planul din veci al Tatălui Ceresc, se cristalizează în istorie și devine mărturie la judecată. În acest plan intră și istoria eparhiei noastre. Toate bucuriile, împlinirile, dar și încercările prin care a trecut în cele două decenii de existență se adună, acum, la ceas aniversar, în prilej de mulțumire și rugăciune pentru toată facerea de bine ce a fost asupra noastă.
    Din perspectiva chemării tuturor fiilor săi la părtășia binecuvântării, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Cultural, propune organizarea unei suite de manifestări, menite să împrospăteze, în inima credincioșilor din hotarele sale, sentimentul apartenenței la Episcopia ce păstorește, prin Chiriarhul său, cele 2 județe din Câmpia Bărăganului.

   Manifestările propuse vizează următoarele obiective:

- Propovăduirea învățăturii Bisericii cu privire la noțiunile fundamentale legate de identitatea proprie: Ierarh, Eparhie, preot/monah, parohie/mănăstire, enoriaș/fiu duhovnicesc;
- Prezentarea istoriei eparhiei unui număr cât mai mare de credincioși și promovarea operei mântuitoare, realizate de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în cele două decenii de existență, cu toate aspectele ce o definesc: duhovnicesc, administrativ, educativ, cultural, ctitorii etc.
- Raportul de comuniune liturgică, dogmatică și spirituală cu întreaga Patriarhie Română;
- Cunoașterea și înțelegerea drepturilor și a îndatoririlor ce decurg din statutul de enoriași ai unei parohii și de fii ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;
- Promovarea proiectelor Episcopiei și a posibilităților pe care participanții la manifestări le au de a susține aceste proiecte;
- Întărirea legăturilor Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cu instituțiile administrative și culturale din cuprinsul său.

   Programul integral si actiunile principale, propuse pentru a fi organizate la nivelul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi de la instalarea primului ierarh, pot fi vazute dand click AICI: EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
124
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13925 sec - PID: 10706