12

   Potrivit unui articol aparut in urma cu cateva ore in presa turca, redeschiderea Școlii de Teologie din Halki "este iminentă".

   Se pare că au fost discutate deja doua variante prin care autoritatile să poata redeschide aceasta institutie, închisa de Statul Turc in urma cu 41 de ani.

   1. Prima formulă ia în considerare integrarea Scolii de Teologie din Halki ca "departament independent, intitulat 'Ortodoxie". Autoritățile ar urma sa numeasca la conducerea institutului un "grec din Constantinopol" (adică, un Mitropolit al Patriarhiei Ecumenice, în calitate de director), și le-ar putea permite elevilor să poarte reverenda – care nu este permisă în altă parte în Turcia. Conform unui articol aparut in Haryet, nu se stie inca nimic despre limba în care se vor tine cursurile.

   2. Cea de-a doua formula – si cea mai plauzibila – este adoptarea unei modificari de lege, care sa permita înființarea de universități private straine. Desi în Turcia există zeci de universități ale străinătatii, toate acestea aparțin instituțiilor turce. În cazul în care universitățile străine ar fi permise, Institutul Teologic din Halki va fi integrat ca departament al unei Universitati straine, iar cursurile urmand sa fie predate în conformitate cu sistemul educațional din țara în cauză. Aici pot fi incluse Grecia, Statele Unite ale Americii sau oricare alta tara.

   Primul-ministru turc, Recep Tayyip Erdoğan, conform aceleiași surse, a dispus procedurile de redeschidere a Institutului Teologic din Halki, intrucat aceasta reprezinta un obstacol major în relațiile Turciei cu Uniunea Europeană.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
168
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13417 sec - PID: 8027