6

   Parlamentul turc examineaza la aceasta ora o cerere de transformare a renumitei Catedrale istorice Sfanta (Hagia) Sofia din Constantinopol în moschee functionala.

   Cu surprindere, aflam ca Parlamentul Turc (Marea Adunare Națională) a fost de acord să ia în considerare cererea de transformare a Catedralei Sfanta Sofia (Hagia) din Constantinopol în moschee. Cererea a fost formulata de un cetățean turc, pe nume Talip Bozcurt, din orașul Kahramanmaras din Anatolia, care doreste ca Hagia Sophia sa devina din nou un loc de rugăciune islamic.

   Hagia Sophia a fost transformată în moschee imediat după căderea Constantinopolului, în anul 1453. Începând cu anul 1935, ea a functionat ca muzeu.

   Comisia parlamentară a accepatat să ia în considerare propunerea, solicitand sfaturi de la diverse organizații și instituții.

   Cererea apare după o alta decizie a Guvernului actual turc, de transformare a Bisericii Hagia Sofia din Niceea in moschee, care a fost pana acum muzeu, si dupa ce, vara trecuta, a pornit un proces de transformare a Bisericii Hagia Sophia din Trapezunt, de asemenea, in moschee.
    In ultimii ani, au mai existat diverse propuneri privind Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol, dar niciuna dintre acestea nu a avut niciun rezultat.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
98
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08553 sec - PID: 13438