13

   Biserica Mănăstirii istorice Studion va fi transformată din  nou în moschee. În urma deciziei Consiliului de Miniștri al Guvernului Turc, biserica a fost restaurată și transformată în moschee.
   Monumentul, care apartine Ministerului Culturii și Muzeului Hagia Sophia, se va afla sub jursidictia Direcției Generale a Fundațiilor. 

   Acesta a fost la origine planificat ca biserica, avand hramul Sf. Ioan Botezătorul, dar a fost transformat, mai apoi, in muzeu, fiind atasata Muzeului (fosta catedrala) Hagia Sophia – o idee care, potrivit informațiilor provenite de la jurnaliști, a fost ulterior abandonata.

   Acest monument istoric al Ortodoxiei a fost transformat în moschee în anul 1486, in timpul sultanului Baiazid al II-lea.
   În timpul incendiului din 1782, biserica a fost grav avariata. În anul 1820, ea fost renovata, dar a fost din nou grav avariata de cutremurul din 1894.
   În anul 1908, acoperișul s-a prăbușit, iar clădirea nu a mai fost restaurată de atunci. Istorica Manastire Studion este situata în fața Bisericii Sf. Constantin și Elena, din cartierul Heptapyrgios (in prezent, Yedikule).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
154
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15543 sec - PID: 9221