20

   La aceasta ora, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii prezideaza prima sesiune din 2013 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Sesiunea se desfășoara in Sala Sinodala a Reședinței Patriarhale și Sinodale din Mănăstirea Sf. Daniel.

   La sesiune i-au parte membrii permanenți ai Sfântului Sinod: Mitropolitul Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine; Mitropolitul Vladimir de Sankt Petersburg și Ladoga, Mitropolitul Filaret de Minsk și Slutk, Exarh patriarhal al Intregii Belarusii; Mitropolitul Iuvenalie de Krutiti și Kolomna; Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove, Mitropolitul Varsanufie de Saransk și Mordovia, cancelar al Patriarhiei Moscovei, și Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe.

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a salutat pe membrii Sfântului Sinod și a prezentat, in deschiderea sedintei, elementele principale aflate pe ordinea de zi.

   „În ceea ce privește sesiunea prezenta, pregătirea Consiliului Episcopilor" este elementul principal pe ordinea de zi, a afirmat Patriarhul. Ar trebui să adoptam norme de procedură, sa propunem un proiect de agenda, sa numim un secretar și să prezentam cel puțin două documente importante membrilor Consiliului. Acestea ar fi regulamentele pentru susținerea materială și socială a preoților, a lucrătorilor bisericești și a personalului organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse, impreuna cu un alt proiect de modificări și amendamente la Statut.

   Primul document a fost adoptat deja de către ultimul Consiliu al Episcopilor "și este în curs de aplicare. Cu toate acestea, vom avea in vedere unele amendamente, urmand sa îl prezentam Consiliului Episcopilor", a mai precizat Patriarhul.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10004 sec - PID: 19347