11

   Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a transmis Mitropolitului Jósef Michalik, președinte al Conferinței Episcopale poloneze, condoleanțele sale pentru decesul Cardinalului Josef Glemp, fost Arhiepiscop al Varșoviei si Primat al Poloniei.

Arhiepiscopului Jósef Michalik
Mitropolit de Przemyśl
Președinte al Conferinței Episcopale Poloneze

   Eminența Voastră,
   Vă rog să acceptați condoleanțele mele profunde pentru decesul Cardinalului Josef Glemp, fost Arhiepiscop al Varșoviei si Primat al Poloniei. Marturisesc ca am primit cu durere sinceră vestea tristă a morții renumitului ierarh al Bisericii Romano-Catolice din Polonia, pe care l-am cunoscut de mai multi ani.

   Cardinalul Glemp s-a distins prin credinta ferma si neclintita în Domnul nostru Iisus Hristos și in Învierea Sa triumfătoare. Această credință l-a ajutat sa depaseasca grelele incercari pe care le-a trait în timpul Celui de-Al doilea război mondial și in anii regimului comunist. Recunoașterea inaltei autorități a Bisericii Romano-Catolice, de către societatea contemporană poloneză, este legată de Eminența Sa Cardinalul Glemp, care si-a dedicat toată energia, renașterii spirituale și culturale.

   Fiind inspirat de idealul unității dintre Apostolii lui Hristos, Cardinalul Glemp a avut o contribuție imensă in înțelegerile reciproce dintre Biserica Romano-Catolică din Polonia și Biserica Ortodoxă Rusă și la dezvoltarea unor bune relații între acestea. Pastrez calde amintirile contactelor noastre personale și ultima noastră întâlnire, din timpul vizitei mele în țara dumneavoastră, în luna august 2012.

   Mă rog Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească sufletul celui decedat și să ii mangaie pe toți credincioșii Bisericii Romano-Catolice din Polonia, intarindu-i in fata acestei grele pierderi.

Cu sincere condoleanțe,
+ Kirill
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

   Cardinalul Jozef Glemp, de 25 de ani lider spiritual al romano-catolicilor din Polonia (urmarit, la un moment dat, pentru acuzații de anti-semitism) a decedat miercurea trecuta, 23 ianuarie 2013, la Varșovia. Acesta avea varsta de 83 ani.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
94
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11267 sec - PID: 32703