12

Vor crea un desert si il vor numi: victorie

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Intrucat războiul civil din Siria a atins niveluri „de groaza” fără precedent – potrivit ONU – creștinii sunt obligați să își părăsească locuințele și sa evite conflictele violente. Solutia a devenit mai mult decat o optiune.
   "Este o luptă până la moarte care, prin definiție, implică uciderea. Nimeni nu va câștiga, dar cei care au luptat de la început vor crea un deșert și apoi îl vor numi victorie", a spus in urma cu cateva ore Sky News, despre războiului furios dintre forțele armate loiale lui Bashar al-Assad și rebelii antrenati in daramarea a, ceea ce ei numesc, un „regim tiranic”.

   Războiul a cuprins întreaga națiune, închizand infrastructura și întreprinderile, și forțându-i pe mulți să aleagă una dintre parti sau sa riste sa fie suprinsi de schimbul de focuri dintre ele. Unul dintre cele mai grave atacuri din țară a avut loc cu mai puțin de două săptămâni în urmă, când peste 100 de persoane ucise au fost găsite în apropierea unui oraș cu populatie crestina, Homs (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Martorii au acuzat forțele loiale președintelui Assad ca ar fi ucis civili, dupa cum sustin tot ei, cu… complicitatea soldatilor rebeli.

   Creștinii reprezinta până la 10% din populația țării, predominant musulmană și, deși au încercat să stea departe de conflicte, ei sunt forțati de către rebeli și loiali să isi paraseasca propriile case, confruntandu-se cu foametea și cu lipsa de îngrijire medicală, ajungand sa fuga în țările vecine, cum ar fi Libanul.
   Cei care raman, între timp, vad cum le sunt incendiate bisericile și cum le sunt ucisi preotii, avand putine mijloace de protectie. În timp ce multe alte grupari sectare au format miliții și au avut cum sa se apere din calea violentelor – remarca Sky – urmașii lui Hristos, din Siria, fac parte predominant din clasa comerciantilor și nu detin „cetăți” in care sa se poata refugia.

   "Kurzii, alawitii, druzii, crestinii și minoritățile șiite, in prezent, se gandesc si isi planifica un scenariu post-Assad. Dintre toti, creștinii sunt cei mai expusi", nota raportul. "Nimeni nu va câștiga. Oamenii sunt deja pierduti".

   Reprezentantul pentru pace, Lakhdar Brahimi, a declarat la Consiliul de Securitate al celor 15 – ONU, marți: "s-au atins niveluri de groază fără precedent. Tragedia nu are un sfârșit”.
   "Țara se destramă sub ochii tuturor. Numai comunitatea internațională poate ajuta, și, în primul rând, Consiliul de Securitate".

   Comunitatea internațională a pledat pentru ca Președintele Bashir și rebelii sa găseasca o rezolvare pașnică a conflictului, dar totul demonstreaza ca lucrurile par să se agraveze pentru oamenii din Siria. Războiul civil a costat peste 60.000 de vieți omenesti până în prezent, remarca un raport ONU, și nu pare să existe niciun indiciu clar ca blocajul sangeros se va încheia. Ambele părți dau vina, una pe cealalta, pentru atacurile în locurile publice. Accesul este restricționat in Siria, de asemenea, ceea ce face grea stabilirea legitimitatii pretențiilor formulate de către rebeli sau de forțele armate.

   "Acesta este motivul pentru care eu cred că Consiliul de Securitate pur și simplu nu mai poate continua să spună: "Ne pare rau, va trebui să așteptăm timpuri mai bune”. Cred că el trebuie să se confrunte cu această problemă, chiar acum", le declara reporterilor reprezentantul pentru pace, după întâlnirea Consiliului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
124
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15589 sec - PID: 8934