11

   Prim-miniștrii Serbiei si Macedoniei au cerut Bisericilor Sârbă și Macedoneana nerecunoscuta sa isi reglementeze reciproc relațiile, conform presei locale.

   Primul-ministru sârb, Ivica Dacic, și primul-ministru macedonean, Nikola Gruevski, au declarat, intr-o conferinta de presa comuna, organizata in aceste zile, la Skopje, că relațiile complexe dintre Biserica Ortodoxă Sârbă și Biserica Ortodoxă a Macedoniei, auto-declarată autocefală, complica relațiile dintre cetățenii celor două țări (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cu toate acestea, desi au afirmat că rezolvarea acestei probleme este o afacere internă a Bisericii, cele două state si-au oferit medierea lor.

   "Între cele două state nu sunt probleme majore, cu excepția chestiunii 'in suspans' a relațiilor dintre cele două Biserici, cu care se confruntă cele două popoare. Această problemă nu este de competența directă a politicienilor și a primilor-miniștri, deoarece tine de responsabilitatea Bisericilor în cauza, care trebuie să o rezolve, dar noi înșine, in calitate de persoane care exercită anumite responsabilități, suntem intotdeauna gata să ajutam, în cazul în care acest lucru este necesar și în cazul în care ni se va solicita acest lucru", a declarat primul-ministru Nikola Gruevski.

   Reamintim ca Arhiepiscopul Ioan de Ohrid (foto), care aparține Bisericii canonice a Macedoniei se afla încă în detenție. Într-un apel recent, Episcopul David Stobi, care apartine aceleiasi Biserici, și-a exprimat speranța că autoritățile de la Skopje – în acest an comemorand Edictul de la Milano – "il vor celebra cu demnitate si vor pune capăt persecutiilor rusinoase asupra Arhiepiscopului Ioan".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
213
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11359 sec - PID: 9077