9

Decesul Arhim. Teofil Zisopoulos din Salonic

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   In data de 29 ianuarie 2013, a trecut la cele vesnice cunoscutul Arhimandrit Teofil Zisopoulos, din Salonic.
   Acesta avea varsta de 83 de ani si era recunoscut pentru actele sale caritabile si pentru talentul oratoric – ca bun predicator. Arhimandritul Teofil Zisopoulos a fost parintele fondator al Fraternitatii ortodoxe "Lidia".
   Fraternitatea Creștin-Ortodoxă "Lidia" este o fratie monastica, avand sediul in zona de Nord a Greciei, si care functioneaza inca din anul din 1958. Ea are ca obiectiv propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu. Frăția poarta numele primului cetatean european increstinat, Sfânta Lidia, pe care a intalnit-o Sfântul Apostol Pavel în Filipi. Botezata, aceasta a marturisit Adevărul Evangheliei în lumea păgână din timpul sau.

   Fratia este cunoscuta in special pentru găzduirea copiilor din țările vecine, afectati de de război, de sărăcie sau orfani.
   De asemenea, ea i-a gazduit pe copiii din Belarus afectați de accidentul nuclear de la Cernobîl, Ucraina si Georgia, din Rusia, Republica Cehă, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Albania, copiii greci din România. Conform presei locale, "toți acești copii, în timpul șederii lor, au avut posibilitatea experimentarii frumuseților Greciei, a dragostei dintre oameni, participand la cursuri de limba greacă și de istorie.
   S-au întors în țările lor refacuti, veseli, plini de putere si de speranta in viitor". Statisticile arata ca, pana in prezent, Frăția a găzduit 25.000 de greci și 20.000 de copii din țările ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
148
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09216 sec - PID: 7567