26

Cum se ingrijeste Anglia de bisericile sale ortodoxe

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Biserica grec-ortodoxa din Horsney, cu hramul Sfantul Ioan Botezătorul, se afla pe lista lacasurilor de cult finantate prin "Heritage Lottery Fund", destinate efectuarii de reparații urgente.

Heritage Lottery Fund (HLF) a anunțat ca 780.000 de lire sterline vor fi destinate, in total, finantarii lacasurilor de cult din Londra.

Biserica Ortodoxă Greacă Sf. Ioan Botezătorul din Hornsey a fost proiectata în anul1896, de catre James Brooks, iar altarul acesteia a fost realizat în 1919, dupa un model de J.S. Atkins.

Construita din caramida rosie, cu brauri de piatră, acesteia i s-a tencuit si i s-a pictat interiorul, după anul 1987, cu picturi murale grec-ortodoxe.

Suma primita de biserica va fi de 76.000 de lire sterline si va fi folosita pentru reparatii vitale la acoperis, drenarea apei de ploaie si la refacerea zidariei.

Sue Bowers, șeful HLF Londra, a declarat ca aceste lacasuri de cult "istorice, transforma capitala intr-un loc proeminent și iubit, din punct de vedere turistic”. "Acestea sunt cladiri unice, care strang laolalta comunitățile locale”, pentru mai multe motive, precum cultul, cultura si peterecerea timpului liber, a mai precizat acesta.

"Începând cu anul 1994, Fondul Loteriei a investit mai mult de 500 de milioane de lire sterline în aceste clădiri prețioase ale Marii Britanii, iar prin aceste finantari noi ne dorim sa asiguram generatiile viitoare ca se vor putea bucura, la randul lor, de ele".

Paddy Pugh, responsabil cu planificarea la English Heritage si director de conservare pentru Londra, a declarat: "lacasurile de cult menționate reprezintă o parte elementară a tesaturii istorice a Angliei”. "Ele ne sunt familiare și sunt repere mult iubite, deci este esențial ca ele sa fie îngrijite și restaurate. Urmare a colaborarii dintre Loterie și English Heritage, aceste clădiri minunate, care înseamnă atât de mult pentru atât de multi oameni, vor rămâne o parte din povestea noastră pentru anii care vor veni".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01113 sec - PID: 19596