15

   Recent, directorul organizatiei „Ajutorarea Bisericilor aflate la nevoie”, Neville Kyrke-Smith, a călătorit în Rusia și a vizitat o serie de regiuni în care fundatia acestuia acorda sprijin de ordin pastoral, atât Bisericii Ortodoxe Ruse, cat si Bisericii Catolice.

   Intr-un interviu lansat in urma cu cateva ore de mass media catolica, acesta a discutat despre modul în care Bisericile Ortodoxa si Catolica din Rusia s-au apropiat mai mult, datorita preocupărilor comune.

  "Mi s-a părut că se inregistreaza un soi de schimbare, in mare parte cauzata chiar de amenințările comune pe care cele doua Biserici le risca". Acesta a mai precizat, pe aceeasi tema, ca creșterea fundamentalismului islamic și a secularismului în țară, reprezinta motive de îngrijorare pentru ambele comunități crestine.

   Mai mult decat atat, dificultățile cu care se confruntă creștinii din Țara Sfântă au ajutat, de asemenea, la disparitia unor divizari între Biserici, conform declaratiilor noului ambasador reprezentant al Papei in zona.
   Intr-un interviu recent, Arhiepiscopul Giuseppe Lazzarotto, Nunțiu Apostolic în Israel și delegat apostolic în Ierusalim și Palestina, sustinea ca a remarcat îmbunătățiri în relațiile ecumenice din ultimii 30 de ani:

   "În ceea ce privește dialogul ecumenic, trebuie să marturisesc că exista o îmbunatatire reala față de ceea ce am experimentat pe cand lucram aici, la începutul anilor optzeci. Nu este vorba doar de un dialog, ci, totodata, de o comuniune reală de viață". "Relațiile dintre diferitele comunități creștine s-au îmbunătățit cu adevărat. Acest lucru este foarte încurajator și reconfortant", a mai spus acesta.

   Nunțiul a mai declarat că dificultățile, pe care toate comunitățile creștine din Țara Sfântă le-au experimentat, au constituit un factor-cheie în îmbunătățirea relațiilor. „Acest lucru le-a adus mai aproape, pe toate, împreună. Dar, desigur, este doar un factor extern. De fapt, îmbunătățirea relațiilor ecumenice este rodul unui lung proces de rugăciune și de reflecție comună" – a concluzionat acesta.

   Cifre publicate recent de Biroul Central de Statistică israelian din Ierusalim au aratat ca numărul actual al creștinilor din Israel, cu excepția teritoriilor palestiniene, a ajuns la aproximativ 158.000 de persoane, reprezentând 2.2% din populația totală de 7,8 milioane de oameni.

   Peste 80% dintre crestinii din Israel aparțin minorității arabe a tarii. Estimările de bază ale Institutului din Diyar sugerează că există aproximativ 52.000 de creștini in Teritoriile Palestiniene, dintre care 1.300 în Fâșia Gaza.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
47
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12567 sec - PID: 9546