10

Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit astăzi, după amiază, 31 ianuarie 2013, de la orele 17: 00, Conferința de închidere a Proiectului „Școala Familiei”, proiect derulat de membrele Asociaţiei Liga Femeilor Creştine Ortodoxe. Tot în cadrul întrunirii a avut loc lansarea volumului „Ghid practic ortodox al tânărului contemporan”, carte prezentată de părintele prof. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Inspector Cultural al Arhiepiscopiei Covasnei şi Harghitei.

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Asociaţia Liga Femeilor Creştine Ortodoxe, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, evenimentul a fost moderat de către doamna Daniela Rădulescu, membră a LFCO.

La manifestare a fost prezent şi Preasfinţitul Episcop Emilian, care în deschidere a rostit un cuvânt de învăţătură despre Familia creştină. Au mai rostit alocuţiuni: Psiholog Maria Popescu, preşedinta Asociaţiei Liga Femeilor Creştine Ortodoxe, Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie la ISJ Vâlcea, Pr. Emanoil Bărbuţ, îndrumător spiritual al Asociaţiei.

Managerul de proiect, Prof. Titela Violeta Negrea, a făcut o prezentare a Proiectului „Şcoala Familiei” referitoare la scopul, obiectivele, activităţile, indicatorii şi rezultatele obţinute. De asemenea, a vorbit şi despre perspectivele de continuitate a proiectului şi a mijloacelor de obţinere a finanţării. „Obiectivul general al proiectului este promovarea activă a incluziunii sociale pe piața muncii prin activarea economiei sociale, a femeilor și grupurilor etnice prin dezvoltarea de parteneriate și diseminarea de practici pozitive în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia. Proiectul are ca scop promovarea unor strategii de preîntâmpinare a situațiilor defavorizate din comunitate prin organizarea de evenimente de informare și conștientizare. Grupul ţintă al proiectului a au fost 20 de elevi ai liceelor vâlcene, selectați în urma campaniei de promovare a proiectului, 10 cupluri de tineri care se vor căsători şi 5 familii aflate în dificultate.”, a evidenţiat Prof. Titela Violeta Negrea.

La finalul primei părţi a întâlnirii, echipa de voluntari implicaţi în proiect de-a lungul celor 6 luni de desfăşurare, 1 august 2012 – 31 ianuarie 2013, a fost felicitată, iar membrilor echipei le-au fost acordate diplome de merit.

În partea a doua a evenimentului, Pr. Prof. Dr. Ciprian Ioan Staicu a susţinut referatul cu tema „Curajul de a fi fericit” şi a prezentat volumul „Ghid practic ortodox al tânărului contemporan”, carte scrisă de doisprezece autori, (preoţi, profesori, doctori, psihologi, ingineri, jurişti, biofizicieni), sub coordonarea părintelui Inspector Cultural.

La conferinţă au fost prezenţi preoţi, credincioşi, profesori şi elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, C.N.I. „Matei Basarab”, Grup Școlar Sanitar „Antim Ivireanul”, C.N. „Mircea cel Bătrân”, Liceul de Artă „Victor Giuleanu”.

Proiectul „Școala Familiei” a fost premiat la concursul de idei de economie socială aplicată, din cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv”, organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, Catalactica, filiala Teleorman, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea Economiei Sociale”.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08936 sec - PID: 13528