10

   Cele nouă clopote noi ale Catedralei Notre-Dame din Paris au fost livrate ieri, joi 31 ianuarie 2013, si au fost lasate in fata treptelor cladirii, informeaza France Presse.
   Opt dintre aceste clopote sunt pregatite pentru turnul de nord, iar altul, mai mic, va ajunge in Turnul de Sud. Conform agentiei de presa, clopotele au fost botezate astfel: cel de 6 tone se numeste Maria, alaturi de Emmanuel, Gabriel (4,1 tone) și Jean Marie (782 kg), Anne-Geneviève (3,4 tone), Denis (2,5 tone), Marcel (1,9 tone), Stefan (1,5 tone), Benedict Iosif (1,3 tone) și Maurice (1 tona).

   Clopotele noi din Notre-Dame vor fi instalate cu ocazia aniversării celor 850 de ani de existenta a cladirii, ale carei manifestari au inceput inca din 12 noiembrie 2012 și se vor încheia pe 24 noiembrie 2013.

   Clopotul intitulat Maria a fost fabricat în Țările de Jos, în turnătoria Royal Eijbouts din Asten. El s-a alăturat celor realizate in turnatoria Havard Cornille din Normandia. Procedeul tehnologic de turnare a durat aproximativ un an, iar viața acestor clopote este estimata la 200-300 de ani.

   Clopotele au fost trimise in Paris cu două camioane, într-un convoi exceptional. Vehiculele nu au depasit viteza de 80 km/oră. Ele au ajuns în fața Notre-Dame, în jurul orei locale 16:30.
   Noile clopote vor fi binecuvântate maine, sâmbătă 2 februarie 2013, si vor suna pentru prima dată pe 23 martie 2013, aflam din presa catolica.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
56
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08116 sec - PID: 32001