15

   Președintele Vladimir Putin a declarat ierit, 1 februarie 2013, ca Biserica Ortodoxă ar trebui lasata sa aiba un rol mai mare in viata de familie, in educație și in cadrul forțelor armate din Rusia. Declaratia a fost facuta cu ocazia celebrarii celor 4 ani de cand Patriarhului Kirill se afla la conducerea Bisericii Ortodoxe din aceasta tara.

   "La baza tuturor victoriilor Rusiei și a realizărilor sale stau patriotismul, credința și puterea de spirit", a spus Putin.

   Fără a face referire expresa la cazul manifestarii grupului punk Pussy Riot, el a avertizat si asupra interpretarii "vulgare" a secularismului, mentionand ca acesta ar trebui inlaturat, pentru a face loc Bisericii și altor religii, care sa controleze mai multe aspecte din viata Rusiei.

   "Pastrand natura seculara a statului nostru și fara sa permitem amestecul excesiv al guvernului în viața Bisericii, trebuie sa renuntam la înțelegerea vulgară, primitivă a secularismului", a declarat acesta.

   "Bisericii Ortodoxe Ruse și altor religii tradiționale, ar trebui li se ofere ocazia de a sluji deplin în domenii importante precum sprijinirea familiei și a maternității, creșterea și educația copiilor, a tinerilor, dezvoltarea socială, precum și consolidarea spiritului patriotic in randul forțelor armate".

   Pe langa evocarea valorilor spirituale ale Bisericii, el a mai apelat, de asemenea, la înțelegerea religioasă in contracararea tensiunilor etnice în orașe precum Moscova, care au mari populații musulmane imigrante din regiunea muntoasa a Caucazului și din Asia Centrală.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12255 sec - PID: 32316