47
Sâmbătă, 2 februarie 2013, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din municipiul Slobozia.

Preasfinţia Sa a fost înconjurat, la această mare sărbătoare, de preacucernici părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi precum şi de mulţime de credincioși.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În această zi binecuvântată de Dumnezeu, au fost hirotesiţi duhovnici şase preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. In final, a mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor – in acest an împlinindu-se 19 ani de când Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a primit hirotonia întru arhiereu.

La acest moment aniversar, preacuviosul părinte Rafail, exarhul mănăstirilor şi schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a rostit un cuvânt, în care a evidenţiat activitatea Preasfinţiei Sale în Eparhia pe care o păstoreşte cu atâta grijă.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01136 sec - PID: 2563