30

   Patriarhul Kirill a intervenit in ziua de sambata, 2 februarie 2013, in cadrul Adunarii Episcopilor, care a avut loc în Catedrala Hristos Mântuitorul, furnizand cateva detalii privind numărul ortodocsilor vorbitori de limbă rusă din afara Rusiei.

   "Există parohii ale Patriarhiei Moscovei în 57 de țări. Potrivit unor estimări, care nu sunt destul de precise, diaspora ortodoxa a vorbitorilor de limba rusa, în lume, atinge un total de aproximativ 30 de milioane de oameni. O mare parte din această diaspora aparține Bisericii Ortodoxe Ruse.

   Patriarhia Moscovei detine 829 de parohii și 52 de mănăstiri, în 57 de țări. Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Granițelor numara 409 parohii și 39 de mănăstiri. Au fost construite si tarnosite noi biserici in Thailanda, în perioada 2011-2012, comunitatea din Singapore devenind mai numeroasa; au fost infiintate parohii în Cambodgia și în Malaezia. Apare necesitatea crearii de parohii ortodoxe in India.

   Au loc reparatii la metocul Bisericii Ortodoxe Ruse din Bari (in prezent, moaștele Sfântului Nicolae al Mirelor Lichiei sunt tinute in basilica catolica din apropiere). Metocul va putea, deja, in anul 2013, sa ii primeasca pe pelerini. Construcția primei biserici ortodoxe din Peninsula Arabică se apropie de finalizare, în Emiratele Arabe Unite. Construcția Catedralei rusesti din Madrid este aproape de finalizare. Catedrala Ortodoxă Rusă din Nisa a fost retrocedata Federației Ruse. Piatra de temelie a viitorului centru spiritual și cultural din Paris va fi în curând asezata. Ca eveniment important, Eparhia de Viena, Austria, a primit recent aprobarea recunoasterii sale oficiale” – a declarat Patriarhul Kirill.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16137 sec - PID: 10051