11

   Fiul unui preot ortodox a fost bătut sambata, 2 februarie 2013, în satul croat Borovo, de manifestantii care se intorceau de la protest indreptat împotriva utilizării alfabetului chirilic. Unul dintre autobuzele care ii transporta pe participantii la protestul desfășurat în orașul Vukovar, a oprit pe drumul de întoarcere, in dreptul unui restaurant din Borovo – un sat cu populație predominant sârbă.

   Conform uni raport al TV Nova, intre trei persoane a pornit o lupta corp la corp. Barbatul batut este fiul preotului ortodox din Borovo.

   "Din cate stiu, nu a suferit leziuni grave, dar Poliția l-a dus la spital. Incă nu am vorbit cu fiul meu, dar știu că există mulți martori și că două-trei autobuze de la Beli Manastir erau acolo", a spus preotul.

   Poliția croată a confirmat faptul că barbatul, in varsta de 21 de ani, a fost rănit in Borovo și a adăugat că o ancheta este în curs de desfășurare. Potrivit rapoartelor, dupa ce l-au batut pe fiul preotului, autorii faptei au atacat cu pietre si restaurantul.

   Circa 20.000 de protestatari s-au adunat la un miting împotriva anuntatei introduceri a scrierii chirilice, sambata, în Vukovar, impotriva inscriptionarii bilingve in aceasta localitate (in chirilica, pentru sarbi si cu litere latine pentru croati).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
157
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10222 sec - PID: 9742